Fabiënne twijfelt over wie haar echte broers en zussen zijn. Kloppen de adoptiepapieren wel? En ook Annie worstelt met een vraag: wie is mijn vader? 

Kloppen de adoptiepapieren? 

De Brabantse Fabiënne (39) is 10 dagen oud wanneer zij geadopteerd wordt. Van Sri Lanka naar Nederland. Op haar 21ste gaat zij op zoek naar haar biologische moeder. Ze vindt haar moeder Sita in Colombo. De vrouw vertelt Fabiënne dat ze nog een broer en een zusje heeft. Haar broer woont bij Sita, haar zus is ook ter adoptie afgestaan. 

blockquote
We vlogen elkaar in de armen. 
Fabiënne over de ontmoeting met haar biologische moeder in Sri Lanka. 

Eenmaal terug in Nederland vindt Fabiënne al gauw haar zusje Victoria (38). Moeder Sita heeft aan Victoria alleen een ander verhaal verteld dan aan Fabiënne. Victoria zou namelijk alleen een broer hebben en Victoria zou de enige dochter zijn. 

DNA-Onbekend-Aflevering9-Fabienne-Dionne.jpg
Dionne in gesprek met Fabiënne
DNA-Onbekend-Aflevering9-Fabienne-Dionne.jpg

Twee jaar geleden meldt Maria (42) uit Zweden zich bij Fabiënne. Maria denkt dat zij een halfzus is. Op haar adoptiepapieren staat namelijk dezelfde moeder. Maria weet te vertellen dat er nog een zus en een broer in Sri Lanka wonen en dat er nog een broertje in Nederland woont. Fabiënne en Victoria vinden hun mogelijke broertje Dinesh (30) in het Limburgse plaatsje Siebengewald. 

Bij alle kinderen staat Sita op de geboortepapieren als moeder. Maar bij allemaal staat ook dat ze het tweede kind zijn. En moeder Sita heeft iedereen iets anders verteld. Een DNA test moet duidelijkheid geven hoe het nu zit. 

Niet loslaten

De Friese Annie groeit op in een gezin met vijf kinderen. Wanneer Annie vijf jaar is wordt ze op een dag door haar vader Wopke uit school gehaald. Hij vertelt haar dat ze een dagje weggaan. Hij brengt de nietsvermoedende Annie en haar jongere zusje naar een kindertehuis, waar ze de speelkamer even mogen zien. Als ze terugkomen is hun vader weg. 

DNA-Onbekend-Aflevering9-Annie.jpg
Wie is de echte vader van Annie? 
DNA-Onbekend-Aflevering9-Annie.jpg

Annie blijft vier jaar in het kindertehuis en heeft er een vreselijke tijd. Ondertussen zijn vader en moeder uit elkaar en is moeder hertrouwd.  Ze krijgt haar kinderen weer terug. Maar echt een goede band krijgt Annie niet meer met haar moeder. Wanneer Annie 17 jaar is, trekt ze bij haar nicht in. Die nicht vertelt haar dat er in de familie het gerucht gaat dat Annie geen dochter is van Wopke, maar van ene Hendrik. Annie bespreekt dit gerucht met haar zus en die zegt dat het wel eens waar zou kunnen zijn. Zij heeft moeder wel eens in bed betrapt met Hendrik. 

blockquote
Hierna kan ik het boek sluiten. 
Annie over de zoektocht naar haar echte vader. 

Annie besluit dat ze er niks mee wil doen. Hendrik heeft een gezin en dat wil ze niet overhoop halen. Tot begin dit jaar. Annie kan de vraag wie haar biologische vader is maar niet loslaten en zoekt contact met de kinderen van Hendrik. Die schrikken wel even van haar verhaal maar reageren ook heel liefdevol. En ook zij denken dat het wel eens zou kunnen kloppen...

Het verhaal van Fabiënne en Annie zie je dinsdag 19 oktober 2021 om 20.35 uur op NPO 1. 

Kijk de uitzending terug op NPO Start

Deel dit artikel