Uitzending donderdag 21 mei 2020. Is Jan Leen de vader van Frank of zou het de man uit het dorp kunnen zijn waar hij zo op lijkt? En Theo wil eindelijk weten of de hardnekkige roddel waar is. Is opa Toon zijn vader? Dionne Stax gaat op zoek naar antwoorden op deze vragen. 

afl.5-Frank2-artikel.jpg
Frank
afl.5-Frank2-artikel.jpg

Geheimen mee in het graf?

Hoewel Frank ervan overtuigd is dat hij aan het graf van zijn vader staat, heeft zijn broer Marco al zijn leven lang twijfels of de man die zij begraven hebben, daadwerkelijk hun biologische vader is. Sterker nog, Marco denkt dat Frank een andere vader heeft dan hij. Dus dat zij geen van beiden het kind zijn van hun vader Jan.

Frank heeft zijn moeder als kind betrapt met een andere man. Deze man is altijd wel in de buurt van het gezin. Er zijn meerdere aanwijzingen dat deze man misschien de echte vader is van Frank. Maar wie zou dan de vader van Marco kunnen zijn? Een DNA-test kan hun helpen de waarheid te achterhalen.

afl.5-Theo-artikel.jpg
Theo
afl.5-Theo-artikel.jpg

Geruchten of de waarheid?

Theo wil weten wie zijn vader is. Als kleine jongen krijgt Theo van Dirk, de man waarvan hij denkt dat het zijn vader is, te horen dat hij niet zijn biologische vader is. Wie dan wel zijn vader is wordt hem niet verteld. Hij kan nergens met zijn vraag terecht, ook niet bij zijn eigen moeder.

Op latere leeftijd hoort Theo geruchten over wie zijn mogelijke biologische vader kan zijn. Die geruchten gaan rond in zijn eigen familie. Zou de stiefvader van zijn moeder zijn vader zijn? De man die hij altijd als zijn opa Toon heeft beschouwd, is dan plotseling zijn vader. Of is de man die zijn moeder heeft verkracht zijn vader, een totaal onbekende man? Met een DNA-test kan Dionne Stax Theo verder helpen en verlossen van deze pijnlijke familiegeheimen.

DNA Onbekend zie je donderdag 21 mei 2020 om 20.30 uur op NPO 1. (Daarna is de uitzending hier terug te zien )

Deel dit artikel