Uitzending donderdag 18 juni 2020. Frenske weet dat de man in huis niet zijn vader is. Maar wie dan wel? En klopt het vermoeden van Petra dat een huisvriend van haar ouders haar biologische vader is? Dionne Stax gaat op zoek naar antwoord op deze pijnlijke vragen. 

DNA-Frenske-portret2.jpg
Frenske
DNA-Frenske-portret2.jpg

Gemis van een vaderfiguur

Als Frenske wordt geboren is er geen vader in beeld, zijn moeder Lenie heeft dan al een dochter van drie jaar oud. De relatie van moeder met de vader van haar dochter is dan al voorbij. Hij kan dan ook niet de vader van Frenske zijn. Maar wie wel zijn vader is, blijft  onduidelijk. Moeder krijgt een nieuwe relatie en stiefvader Sjaak erkent Frenske. Nadat er een halfbroertje bijkomt verslechterd de band tussen Frenske en zijn stiefvader. Frenske begint in de puberteit vragen te stellen over zijn biologische vader. Uiteindelijk komt zijn moeder met een naam: Frans. Verder wil moeder niets kwijt over deze mogelijke vader van Frenske. 

Als Frenske 24 jaar is zet hij een advertentie in de krant met de foto van de zogenaamde Frans, waarin hij zegt op zoek te zijn naar deze mogelijke vader. Frans, zijn vermoedelijke vader, laat de reactie van de krant weten dat het verhaal van Frenske niet klopt. Hij is niet de vader. Heeft moeder een naam verzonnen en is Frans niet de vader van Frenske? Nu Frenske 43 jaar is wil hij de waarheid weten. Dionne helpt hem en kan met een DNA-test de waarheid boven tafel krijgen.

DNA-Petra-portret.jpg
Petra
DNA-Petra-portret.jpg

Pijnlijke aanwijzingen

De 56-jarige Petra is de jongste uit een gezin van vijf kinderen. Petra voelde zich altijd een buitenbeentje. Zij voelde zich anders dan haar broers en zussen. In de familie hoorde zij geruchten dat haar vader niet haar echte vader kon zijn. Zelf heeft Petra in de loop der jaren een paar pijnlijke ontdekkingen gedaan over haar ouders, waardoor ze nog meer is gaan twijfelen. Haar ouders waren in haar jeugd goed bevriend met een ander stel. Ze kwamen regelmatig over de vloer en gingen zelfs samen op vakantie.

Elke vrijdagavond kaarten de echtparen samen, maar het vermoeden is dat er meer gebeurde op die avondjes. Heeft haar moeder een affaire gehad met de huisvriend die elke vrijdag kwam kaarten? En zou deze man haar vader kunnen zijn? Petra heeft altijd een bijzondere band met 'ome Arie' gehad. Een DNA-test biedt het antwoord waar Petra al zo lang naar zoekt.

DNA Onbekend zie je donderdag 18 juni 2020 om 20.35 uur op NPO 1. (Daarna is de uitzending hier terug te zien)

Deel dit artikel