Gozina is de jongste uit een groot gezin en niet alle kinderen zijn van vader Andries. Zelf twijfelt zij of zij ook een andere vader heeft. En Harry wil weten of de geruchten kloppen dat vader Wim niet zijn biologische vader is.

Tijd voor duidelijkheid

DNA-18-1-Gozina.jpg
Gozina
DNA-18-1-Gozina.jpg

Gozina is een nakomertje in een gezin met zeven broers en zussen. Opvallend aan het gezin is dat drie van de broers en zussen duidelijk donkerder zijn dan de rest. Op een gegeven moment geeft moeder Anna dan ook toe dat deze drie niet van vader Andries zijn, maar van de Marokkaanse arbeidsmigranten die een tijd lang een kamer bij ze huurden.

Gozina vraagt dan hoe het met haar zit, maar haar moeder zegt dat Gozina wel van vader Andries is. Maar ook Gozina ziet er duidelijk anders uit en heeft sterk haar twijfels en wil het zeker weten. En nu haar beide ouders overleden zijn, wil ze graag duidelijkheid. Was Andries wel echt haar vader of niet?

blockquote
de titel vader verdien je als je een vader bent geweest en dat was mijn vader
Gozina over vader Andries

Is Wim mijn vader of Bram?

DNA-18-1-Harry.jpg
Harry
DNA-18-1-Harry.jpg

Harry wordt in 1962 geboren in Zuidland, een agrarisch dorpje op Voorne-Putten. Het gezin bestaat uit vader Wim, moeder Miep en een vijf jaar oudere zus Gerda. Vader Wim runt een garagebedrijf voor motoren en is een succesvol motorcrosser. 

Als Harry zeven jaar is krijgt zijn vader tijdens een race een ernstig ongeluk, waarna hij overlijdt. Harry groeit op zonder vader, maar heeft desondanks een fijne jeugd.

In 2017 overlijdt de moeder van Harry, en niet lang daarna vertelt Harry’s zwager iets wat Harry's leven op z’n kop zet: er zijn geruchten dat Harry niet een zoon is van vader Wim, maar van ene Bram. 

blockquote
we hebben paarden en honden met een stamboom en ik zou het niet weten...
Harry 

Harry wil nu weten hoe het zit; is hij een zoon van Wim of van Bram? Want daar heb je als mens gewoon recht op.

Het verhaal van Gozina en Harry zie je dinsdag 18 januari 2022 om 20.30 uur op NPO 1 

Daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start

Deel dit artikel