In deze aflevering gaan we tot het uiterste om de vraag van Irma te beantwoorden. Want zij is al vanaf dat ze een klein meisje is opzoek naar haar biologische vader. In deze aflevering ook het verhaal van Henk die hoopt dat hij een zoon heeft met zijn jeugdliefde Maria.

Een affaire met twee broers

Als Irma (54 jaar)geboren wordt heeft haar moeder al vijf kinderen. Deze broers en zussen hebben allemaal dezelfde vader. Wie de vader van Irma is weet haar moeder niet. Irma werd geboren toen haar moeder gescheiden was van de man waarmee zij vijf kinderen kreeg. De moeder van Irma heeft een paar affaires gehad na haar scheiding. Ze had ook een een affaire met twee broers, tegelijkertijd.

Irma komt er als kind van 9 jaar achter dat een van de twee broers, Johannes, haar vader moet zijn. Dit bevestigd haar moeder dan. Als Irma 13 jaar is belt zij Johannes om ook van hem een bevestiging te krijgen, maar dan zegt Johannes tegen haar dat hij niet de enige gegadigde is. Irma voelt zich afgewezen en laat haar zoektocht rusten. Jaren later, als Irma 40 jaar is, pakt ze de zoektocht naar haar vader weer op en hoort zij dat niet Johannes, maar zijn broer Foppe mogelijk haar vader is. Bij toeval komt Irma het enige kind van Foppe tegen, Wessel.

Graf openen

Wessel reageert verheugd dat hij misschien een halfzus heeft, of is Irma zijn nicht? Er is echter niemand meer in leven waarmee een DNA-test kan worden gedaan, want Foppe en Johannes zijn beiden overleden. Er is slechts één mogelijkheid om een DNA-profiel te verkrijgen en dit te vergelijken met het DNA van Irma en haar moeder. Maar dit is een vergaande stap. Wessel moet namelijk toestemming geven om het graf van zijn vader Foppe te laten openen zodat een Forensisch team het DNA van zijn vader kan halen. Het verlangen naar de waarheid is zo groot dat Wessel heel ver wil gaan voor zijn mogelijke halfzus of nicht.

Wessel en Irma nemen een grote stap
Bron: AVROTROS
Wessel en Irma nemen een grote stap
Wessel en Irma nemen een grote stap

Heeft Henk een zoon met zijn jeugdliefde?

Henk (61 jaar) krijgt als jongen van 15 jaar in 1973 verkering met de 14-jarige Maria. Liefde op het eerste gezicht volgens hem. De twee hebben een bijzondere band en zelfs nu nog zegt Henk dat Maria zijn grootste liefde ooit was. Toch maakt Maria de verkering na een paar jaar onverwachts uit en bevalt kort daarna van een zoon, Erik. Ze heeft al snel verkering met de 20 jaar oudere Freddie. Voor Henk onbegrijpelijk, helemaal omdat Henk en Maria net verloofd waren. Uit het roddelcircuit in Heerlen hoort Henk dat Maria, toen 17 jaar, bevallen is van een zoon en dat hij de vader is van het kind. “Mensen feliciteerden me terwijl ik van niks wist.”

Henk gaat met deze informatie verhaal halen bij Maria en Freddie. Maria ontkent in eerste instantie en zegt dat hij niet de vader is, maar dat Freddie de vader is. Een tijd later bevestigd Maria dat Henk toch de vader is van Erik. Henk wil duidelijkheid maar krijgt deze niet van Maria. Haar verhaal is telkens anders. Hij laat het rusten en krijgt een relatie met een andere vrouw, hij trouwt met haar. Maar Maria zit nog steeds in zijn hart.

Grote teleurstelling

Als Henk alleen komt te staan na de scheiding van zijn vrouw, gaat hij weer opzoek naar Maria. En dan 41 jaar later, komt hij tijdens zijn zoektocht Erik, de zoon van Maria tegen op Facebook en stuurt hem een bericht. Henk hoort dan tot zijn grote schrik van Erik dat Maria vier weken daarvoor is overleden. Een grote teleurstelling voor Henk, maar een groot geluk dat hij Erik heeft gevonden. Henkhoort over de mishandelingen door Freddie, de ondervoeding van Erik en alle uit huis plaatsingen. Henk vindt het erg om dit te moeten horen. Nu wordt het tijd voor een DNA-test, want klopt het vermoeden van Henk dat Erik zijn zoon is?

Henk wil weten of Erik zijn zoon is
Bron: AVROTROS
Henk wil weten of Erik zijn zoon is
Henk wil weten of Erik zijn zoon is

Het verhaal van Henk en Irma zie je woensdag 17 april om 20.30 uur op NPO 1

Deel dit artikel