Uitzending dinsdag 26 januari 2021. Ben ontdekt op zijn achttiende dat hij een andere naam heeft gekregen na zijn geboorte. Het is de start van een lange zoektocht naar zijn ouders. En Helene is verbaasd over een onthulling van haar moeder. Ze zou een andere vader hebben dan haar broers en zussen. Vertelt haar moeder de waarheid? 

DNAOnbekend-Aflevering3-Helene-en-Dionne.jpg
Dionne en Helene
DNAOnbekend-Aflevering3-Helene-en-Dionne.jpg

Vertelt moeder de waarheid?

De 49-jarige Helene heeft twee jaar geleden van haar moeder gehoord dat zij een andere vader heeft dan haar broers en zussen. Joop, de grote jeugdliefde van moeder, zou de vader van Helene zijn. Het verhaal dat Helene van een andere vader zou zijn komt niet uit de lucht vallen. Helene heeft een slechte jeugd gehad. Haar vader noemde haar geregeld 'bastaard'. Het gezin bestond uit acht kinderen. Ook zus Mariusta en broer Marius hebben zo hun twijfels of zij wel van vader zijn. Hun moeder had namelijk affaires. 

We sporen Joop, de mogelijke vader van Helene, op. Met hem doen we een DNA-test om vast te stellen of hij inderdaad de vader is van Helene. En we doen een DNA-test met de man die Helene altijd als haar vader heeft gezien. Broer Marius en zus Mariusta krijgen in deze aflevering ook duidelijkheid over wie hun biologische vader is. 

DNAOnbekend-Aflevering3-Ben.jpg
Ben
DNAOnbekend-Aflevering3-Ben.jpg

Een ontdekking over het verleden

Het tweede verhaal gaat over de 74-jarige Ben. Ben wordt na zijn geboorte meteen afgestaan. De kleine Ben gaat vanaf zijn geboorte van pleeggezin, naar kindertehuis, naar pleeggezin. Van zijn pleegouders krijgt hij te horen dat zijn biologische ouders zijn overleden en dat hij daarom bij hen woont. Maar Ben komt er op 24-jarige leeftijd achter dat zijn biologische moeder nog leeft en dat hij nog 2 zussen heeft.

Ben ontmoet zijn moeder, maar zij vertelt hem niet waarom hij is afgestaan. Ze zegt dat de vader van zijn zussen ook zijn vader is, maar die is overleden. Ben wil nu ook zekerheid over zijn biologische vader. Via een DNA-test komt hij erachter of zijn moeder de waarheid heeft gesproken. 

Uitzending DNA Onbekend dinsdag 26 januari 2021 | 20.35 uur | NPO 1
⇒ Daarna is de uitzending via NPO Start terug te zien

Deel dit artikel