Is Barry de enige die niet weet wie haar vader is? En klopt het dat ze van advocaat Louman is? En Els heeft altijd het gevoel gehad dat er iets niet klopte, want wie is die onbekende vader? Dionne Stax gaat op zoek naar antwoorden.

DNA-afl.4-20-2-Barry.jpg
Barry  
DNA-afl.4-20-2-Barry.jpg

“Is advocaat Louman, de oude werkgever van mijn moeder, mijn biologische vader?” 

De moeder van Barry is vijftien jaar als ze zwanger raakt. Ze is op dat moment werkzaam bij advocaat Louman in Utrecht. Na haar bevalling vindt ze onderdak in een tehuis voor ongehuwde moeders. Als Barry drie jaar is, trouwt haar moeder en krijgt met deze man nog drie kinderen.

Pas twee jaar geleden hoort ze via haar halfbroer dat advocaat Louman haar vader is. Hij is verbaasd dat Barry dit niet weet, want dat weet toch iedereen? Barry wil het nu zeker weten en daarom heeft zij DNA Onbekend ingeschakeld. De kinderen van Louman zijn bereid om mee te werken aan een DNA-test. 

DNA-afl.4-20-2-Elsa.jpg
 Els(a) 
DNA-afl.4-20-2-Elsa.jpg

“Is de man bij wie ik ben opgegroeid mijn biologische vader?”

Els(a) wil weten of haar vader Adriaan Hogesteeger haar biologische vader is. Ze heeft altijd het gevoel gehad dat er iets niet klopte. Als zij op 31-jarige leeftijd een kistje met documenten vindt, worden haar twijfels over haar vader bevestigd. Ze vindt namelijk haar geboorteakte waarin staat dat vader onbekend is. Op haar geboortekaartje staat de verkeerde geboortedatum en niet haar echte naam.

Toen haar vader Adriaan haar moeder leerde kennen, was hij nog getrouwd met zijn eerste vrouw Nettie, met wie hij twee kinderen had. Adriaan trouwde pas met zijn tweede vrouw (de moeder van Elsa) in 1950. Dit is vijf jaar na de geboorte van Elsa.

Geen erfrecht
In andere documenten die Elsa in haar bezit heeft, is te lezen dat Adriaan in april 1955 officieel wordt benoemd tot toeziend voogd. En ze vindt een document waarin staat dat zij pas op haar tiende officieel de achternaam van haar vader krijgt. Daarnaast heeft Elsa zich altijd buitengesloten gevoeld. Als vader en moeder samen op vakantie gingen, mocht zij niet mee en werd ondergebracht bij oma. Toen vader Adriaan stierf, bleek dat Elsa niet mocht erven. Zijn twee kinderen uit zijn eerste huwelijk wel. Ze laat het jaren rusten, omdat ze in beslag wordt genomen door haar eigen gezin en werk, maar nu wil ze weten hoe het zit: is Adriaan haar biologische vader of niet?  

Het verhaal van Barry en Elsa zie je donderdag 20 februari 2020 in DNA Onbekend om 20.30 uur op NPO 1. Daarna is de uitzending hier terug te zien.  

Deel dit artikel