Uitzending dinsdag 2 februari 2021. Jacqueline heeft het vermoeden dat Jan, de oude buurman, haar biologische vader is. Is het een leugen of de waarheid? En Peter vond na 58 jaar zijn biologische moeder. Nu zet hij zijn zoektocht voort naar zijn biologische vader.  

DNAOnbekend-Aflevering4-Jacqueline2.jpg
Jacqueline
DNAOnbekend-Aflevering4-Jacqueline2.jpg

Een enorme klap

Jacqueline heeft het vermoeden dat Jan, de oude buurman, haar biologische vader is. Dit vermoeden wordt versterkt als zij recent de zoon van buurman Jan tegenkomt. Hij lijkt sprekend op haar zoon. Jacqueline heeft drie zussen. Haar twee oudste zussen hebben beiden een andere vader. De vier zussen zijn dus van drie verschillende vaders. Daar wordt thuis niet over gesproken. Iedereen moet er zelf maar achter komen.

Jacqueline gaat ervan uit dat Jaap haar vader is. Jaap is de man waar haar moeder mee is getrouwd en die de vier dochters grootbrengt. En dan, als Jacqueline 41 jaar is, komt zus Karin met een gerucht. Niet Jaap maar buurman Jan zou de vader van Jacqueline zijn. Het gerucht is voor Jacqueline een enorme klap. Tot die tijd heeft ze nooit een vermoeden gehad dat Jaap niet haar vader zou zijn. Ze besluit om haar moeder te vragen of het waar is. Moeder ontkent alles. Met een DNA-test kunnen wij de waarheid achterhalen of Jaap of buurman Jan de biologische vader van Jacqueline is.

DNAOnbekend-Aflevering4-Peter.jpg
Peter
DNAOnbekend-Aflevering4-Peter.jpg

Waarheid of leugen?

Peter wordt tien dagen na zijn geboorte afgestaan. Zijn moeder was ongehuwd en kon het kind, volgens haar ouders, niet opvoeden. Peter wordt geadopteerd. Peter hoort op zijn elfde dat zijn ouders niet zijn echte ouders zijn. Wanneer Peter 58 jaar is, wordt hij herenigd met zijn inmiddels 87-jarige biologische moeder. Peter bouwt een band op met zijn moeder maar durft haar niet naar zijn biologische vader te vragen. Hij is bang dat hij door haar voor de tweede keer wordt afgewezen.

Wanneer de gezondheid van Peter zijn moeder achteruit gaat, noemt ze de naam van de mogelijke vader van Peter: Willem. Peter komt in contact met de kinderen van zijn mogelijke vader. Met een DNA-test kunnen we nagaan of Willem de vader van Peter is.   

Uitzending DNA Onbekend dinsdag 2 februari 2021 | 20.35 uur | NPO 1
⇒ Daarna is de uitzending via NPO Start terug te zien

Deel dit artikel