Jacqueline heeft in haar leven veel verschillende mogelijke ‘vaders’ gekend en heeft dan ook meerdere achternamen gehad. Nu wordt het tijd voor de juiste achternaam. En over Rob zijn vader is nooit gesproken maar hij denkt dat zijn vader begraven ligt op een Zandvoortse begraafplaats. Dionne Stax gaat op zoek naar antwoorden.

Hopen op een achternaam

DNA-22-2-Jacqueline-porret.jpg
Jacqueline
DNA-22-2-Jacqueline-porret.jpg

Jacqueline uit  Almelo is 72 jaar oud, gepensioneerd, weduwe en moeder van twee volwassen zoons. Jacqueline wil graag duidelijkheid over haar vermoedelijke vader. Ze heeft in haar leven veel verschillende mogelijke ‘vaders’ gekend. Samen met haar moeder heeft ze bij verschillende heren gewoond en Jacqueline heeft dan ook meerdere achternamen gehad. 

Jacqueline heeft haar moeder meerdere malen gevraagd wie haar echte vader was. De laatste naam die haar moeder genoemd heeft is die van Frans Boersen. Maar deze man was volgens haar moeder al overleden en Jacqueline liet het rusten. Op dat moment had ze er vrede mee, maar het blijft door haar hoofd spoken. Nu wil ze weten of Frans inderdaad haar vader is.

blockquote
ik wil rust en hopelijk is hij mijn vader
 

Een eenzaam bestaan

DNA-22-2-Rob-close.jpg
Rob
DNA-22-2-Rob-close.jpg

Als Rob in 1954 wordt geboren, is zijn moeder pas 18 jaar. Over zijn vader wordt nooit gesproken. Rob wordt al op jonge leeftijd in een kindertehuis geplaatst en is maar mondjesmaat thuis bij zijn moeder. Rob durft haar niets te vragen over zijn vader en moet het dan ook doen met de weinige aanknopingspunten die hij heeft. Zijn vader is overleden voor zijn geboorte; hij is omgekomen bij een verkeersongeval en zijn moeder bezocht een begraafplaats in Zandvoort. 

blockquote
Zou mijn vader hier inderdaad begraven liggen? 
 

Een zoektocht van twee jaar brengt Rob bij een specifiek graf op een Zandvoortse begraafplaats en hij denkt zijn vader nu gevonden te hebben.

Uitzending dinsdag 22 februari 2022 om 21.20 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start)

Deel dit artikel