Jolanda heeft het goed thuis en heeft nooit aanleiding gehad om te twijfelen aan haar vader. Tot ze drie jaar geleden van een familielid hoort dat zij een andere vader heeft. Dionne gaat ook op bezoek bij Marijke, zij wil graag weten wie haar opa is. Haar vader draagt een andere achternaam dan de naam die hij met zijn geboorte kreeg. Dionne Stax gaat op zoek naar antwoorden.

Roddels of de waarheid

DNA-8-3-zus Thea en Jolanda.jpg
Thea en Jolanda
DNA-8-3-zus Thea en Jolanda.jpg

Jolanda en haar jongere zus Thea worden geboren in Amsterdam. Hun vader is een Nederlandse man en hun moeder komt oorspronkelijk uit Indonesië. Jolanda heeft het goed thuis en heeft nooit aanleiding gehad om te twijfelen aan haar vader. Pas als drie jaar geleden een familielid Jolanda vertelt dat haar inmiddels overleden vader niet haar echte vader is, wordt Jolanda hier voor het eerst mee geconfronteerd.

blockquote
Oom Ben zou mijn vader kunnen zijn
 

Haar moeder geeft toe dat Jolanda een andere vader heeft, maar wil niet zeggen wie het wel is. DNA onderzoek moet duidelijkheid geven.

De juiste achternaam 

DNA-8-3-Marijke.jpg
Marijke
DNA-8-3-Marijke.jpg

Dionne gaat ook op bezoek bij Marijke. Zij is 31 jaar oud en wil graag weten wie haar opa is. Haar vader Willem draagt de achternaam Van Ommeren, maar hij komt er pas als hij gaat trouwen achter dat hij is geboren onder de naam Hellendoorn. De moeder van Willem blijkt vroeger getrouwd geweest te zijn met deze Hellendoorn. Het huwelijk hield echter niet lang stand en niet veel later trouwde ze met de man die Willem altijd als vader heeft gezien.

blockquote
Waarom lijkt mijn vader niet op mijn opa?
 

Marijke wil voor en met haar vader nu op zoek naar de waarheid. Wie van deze twee mannen is de biologische vader van Willem en de opa van Marijke?

Uitzending dinsdag 8 maart 21.20 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start)

Deel dit artikel