Ondanks dat Adé niet op haar zussen lijkt heeft ze nooit getwijfeld over haar afkomst. Totdat ze onlangs te horen krijgt dat niet Kees, maar een Chinese kok haar vader zou zijn. En de 80-jarige Liberto leeft al zijn leven lang met twee grote twijfels: is zijn vader wel zijn vader en is zijn moeder wel zijn moeder?

Een ander uiterlijk

DNA-25-1-Ade.jpg-.jpg
Adé
DNA-25-1-Ade.jpg-.jpg

Adé wordt in 1971 geboren in het Brabantse Vught. Ze is het derde kind van vader Kees en moeder Truus. Adé heeft haar leven lang geen enkele twijfel over haar afkomst. Totdat ze een paar maanden geleden van haar oom en tante te horen krijgt dat zij vermoeden dat niet Kees, maar een Chinese kok haar vader zou zijn.

blockquote
ik heb altijd gedacht: mijn zussen lijken op m'n moeders kant en ik een beetje op mijn vaders kant 
 

Adé’s vader Kees is al overleden en haar moeder is dementerend, dus Adé kan het verhaal bij hen niet meer checken. Maar een feit is wel dat haar moeder vroeger werkte in een Chinees restaurant, en dat Adé vroeger gepest werd met haar uiterlijk dat wat Aziatisch aan doet. Wie zou de biologische vader van Adé zijn?

Wie ben ik eigenlijk?

DNA-25-1-Liberto.jpg
Liberto
DNA-25-1-Liberto.jpg

Liberto wordt in november 1941 geboren in Tilburg als het vijfde kind van moeder Anna en vader Piet. Deze gepensioneerde docent Scheikunde en Biologie leeft al zijn leven lang met twee grote twijfels: is zijn vader wel zijn vader, en is zijn moeder wel zijn moeder?

blockquote
de beste uitkomst zou zijn dat ik van een andere man ben
 

Liberto vermoedt dat er drie opties zijn: ofwel hij is van zijn vader en zijn moeder, ofwel hij is van zijn moeder met een onbekende man, ofwel hij is van zijn vader en zijn zus Annie. In dat geval zou er dus sprake geweest zijn van incest. Na al die jaren onzekerheid hoopt Liberto dat het DNA uitsluitsel gaat geven. 

Het verhaal van Liberto en Adé zie je dinsdag 25 januari 2022 | 20.35 uur | NPO 1  
Daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start

Deel dit artikel