Voor Patricia is het een raadsel wie haar vader is. Ze grijpt haar kans om de enige aanwijzing over haar mogelijke vader te testen…En Tiny wil na de ontmoeting met haar biologische moeder ook weten wie haar biologische vader is.

Zwijgende moeder

De moeder van Patricia is 19 jaar wanneer ze van haar bevalt. Haar moeder heeft dan geen relatie en woont bij haar ouders thuis. Als de moeder van Patricia een relatie krijgt met een man die op de kermis werkt, gaat zij met hem samenwonen. De kleine Patricia weet niet beter dan dat deze man haar vader is. Wanneer Patricia elf jaar is, vertelt een neefje dat haar vader niet haar echte vader is. De moeder van Patricia bevestigt dit. Zij wil echter niet zeggen wie dan wel haar biologische vader is.

blockquote
‘’Wie dan wel mijn vader was ging mij niks aan.’’
Patricia

Twee jaar nadat Patricia aan haar moeder vraagt wie haar vader is, wordt ze tijdens carnaval geconfronteerd met een volgend raadsel rond haar vader. De dochter van een echtpaar waar haar moeder mee bevriend was, zegt dat zij een vader delen. Het meisje heet Serana en Patricia kent haar vaag. Ze weet niet goed wat ze met deze informatie aan moet en durft ook niets aan haar ouders te vragen. Ze besluit om er niets mee te doen.

DNA-Onbekend-Aflevering8-Patricia.jpg
Komt Patricia achter de waarheid?
DNA-Onbekend-Aflevering8-Patricia.jpg

De inmiddels 49-jarige Patricia komt drie jaar geleden Serana weer tegen. Serana geeft aan haar DNA af te willen staan om te testen of zij een vader delen. Maar Patricia durft dit niet aan. Nu is de tijd rijp voor Patricia om de waarheid over haar vader te achterhalen en ze schakelt de hulp van DNA Onbekend in.

Pleegvader eigenlijk biologische vader?

De moeder van Tiny, Johanna, is ongehuwd als zij zwanger raakt. Daarom wordt door haar ouders besloten dat zij haar baby moet afstaan aan Nanko en zijn vrouw Hillechien. Nanko is een bekende van moeder Johanna. Hij werkt op de boerderij van haar zus in de periode dat Johanna zwanger is.

DNA-Onbekend-Aflevering8-Tiny2.jpg
Kloppen de vermoedens van Tiny?
DNA-Onbekend-Aflevering8-Tiny2.jpg

Tiny groeit op in de veronderstelling dat haar pleegouders haar biologische ouders zijn. Op haar twaalfde roept Nanko tijdens een ruzie dat Tiny niet hun biologische dochter is. Over haar biologische moeder wordt door haar pleegmoeder alleen maar slecht gesproken. Tiny heeft daarom geen behoefte om contact met haar biologische moeder op te zoeken.

blockquote
Je zit er je hele leven mee.
Tiny

Pas op haar 23ste komt zij in contact met haar biologische moeder en het blijkt een keurige lieve vrouw te zijn. Maar haar moeder wil niet vertellen wie haar biologische vader is. Tiny heeft het vermoeden dat dit Nanko is, haar pleegvader. Tiny probeert de vraag wie haar vader is naast zich neer te leggen. Maar nu wil de inmiddels 77-jarige Tiny het toch weten. Met een DNA-test kunnen we vaststellen of haar pleegvader eigenlijk haar biologische vader is.  

Het verhaal van Patricia en Tiny zie je dinsdag 12 oktober 2021 om 20.35 uur op NPO 1 

Daarna terug te zien op NPO Start

Deel dit artikel