De geadopteerde Peter komt na 37 jaar in contact met zijn biologische moeder. Nu wil hij weten wie zijn biologische vader is. En Hennie wordt op haar 64e overvallen met het verhaal dat zij een andere vader heeft dan altijd gedacht. Haar herinneringen komen nu in een ander daglicht te staan...

Spreekt moeder de waarheid?

Peter weet van jongs af aan dat hij geadopteerd is. Zijn biologische moeder Gerda komt uit een streng Katholiek gezin en raakt op haar zeventiende ongehuwd zwanger, een schande in die tijd. Wanneer Peter 37 is raakt hij in contact met zijn biologische moeder en ziet haar voor het eerst. Zij vertelt hem wie zijn biologische vader kan zijn; ene Jan waar ze vroeger verkering mee had. Peter gaat op zoek naar Jan, zijn mogelijke biologische vader. Maar Jan heeft zijn twijfels.

blockquote
Na dat laatste telefoongesprek heb ik nooit meer iets gehoord.
Peter
DNA-Onbekend-Aflevering7-Peter2.jpg
Weet Peter zijn biologische vader te vinden?
DNA-Onbekend-Aflevering7-Peter2.jpg

Peter krijgt helaas geen duidelijkheid en het contact tussen Peter en Jan stopt. Toch heeft Peter na jaren nog steeds in zijn achterhoofd dat Jan misschien zijn vader is.

Heeft moeder Gerda de waarheid gesproken of heeft Jan gelijk? En waren er meerdere mannen in het leven Gerda? Een persoonlijke DNA-test moet duidelijkheid geven. 

Een donderslag bij heldere hemel

Het leven van Hennie wordt volledig op z'n kop gezet wanneer een oude vriend haar vertelt dat zijn vader ook waarschijnlijk háár vader is. De mogelijke vader van Hennie is al jarenlang zeer goed bevriend met haar ouders.

Haar vader Bertus en haar mogelijke vader Eppo doen veel samen met hun vrouwen en kinderen. Ze gaan samen op vakantie en vieren veel feestjes samen. Hennie’s moeder en Eppo gingen meer dan vriendschappelijk met elkaar om. Ze werkten lange periodes samen op het land en Eppo bleef na feestjes geregeld bij Hennie thuis slapen.

DNA-Onbekend-Aflevering7-Hennie.jpg
Hennie wil weten wie haar biologische vader is.
DNA-Onbekend-Aflevering7-Hennie.jpg
blockquote
Mijn vader blijft mijn liefdevolle vader.
Hennie

Hennie haar moeder is tijdens haar zwangerschap na een uit de hand gelopen ruzie vertrokken. Ze vluchtte naar haar ouders. Pas dagen na de geboorte van Hennie kwam vader Bertus naar zijn vrouw en pasgeboren baby kijken. Bertus was nooit zo geïnteresseerd in Hennie, terwijl Eppo dat wel was. Hij kocht zelfs cadeautjes voor haar.

Steeds meer begint Hennie te twijfelen wie haar biologische vader is en nu wil ze duidelijkheid met een DNA-test. Want stel nou dat ze echt 66 jaar de verkeerde man als haar vader heeft gezien?  

Het verhaal van Peter en Hennie zie je dinsdag 5 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1

Kijk de uitzending terug op NPO Start
Deel dit artikel