Uitzending dinsdag 12 januari 2021. Richard twijfelt wie zijn echte biologische vader is. DNA Onbekend pakt zijn eerdere zoektocht verder op. En Lenie heeft sterk het vermoeden dat ze een andere vader heeft dan haar zeven broers en zussen. Klopt dit ook? Dionne Stax gaat op zoek naar de waarheid. 

Dna-Onbekend-Aflevering1-Richard.jpg
Richard
Dna-Onbekend-Aflevering1-Richard.jpg

Een andere achternaam

Als Richard 11 jaar is beseft hij dat hij een andere achternaam heeft dan zijn twee broers. Hij vraagt regelmatig aan zijn moeder of hij wel echt een zoon is van zijn vader Piet. Zijn moeder beaamt dat hij een kind is van Piet en wil er verder niet over praten. 

Op moeders sterfbed bluft Richard dat hij een DNA-test heeft gedaan en dat daaruit is gebleken dat Piet niet zijn vader is. Zijn moeder breekt en vertelt Richard over haar jeugdliefde Sjaak, hij zou de mogelijke vader van Richard kunnen zijn. Richard probeert Sjaak te vinden, maar zijn zoektocht loopt op niets uit. DNA Onbekend pakt de zoektocht op en vindt de directe familie van Sjaak. Richard wil weten of het klopt dat Sjaak zijn vader is en wil nu echt een DNA-test doen voor een sluitend bewijs. Is Piet of Sjaak zijn vader?

Dna-Onbekend-Aflevering1-Lenie2.jpg
Lenie
Dna-Onbekend-Aflevering1-Lenie2.jpg

Mislukte abortus

Lenie heeft sterk het vermoeden dat ze een andere vader heeft dan haar zeven broers en zussen. Lenie is 17 jaar als haar vader uit woede roept dat hij niet haar vader is. Moeder wuift dit weg. Lenie ontdekt dat haar moeder, voor haar geboorte, een affaire heeft gehad met een man verderop uit de straat. Moeder zocht bij deze man de liefde die thuis ontbrak.

Als Lenie zelf getrouwd is biecht haar moeder op dat ze geprobeerd heeft een abortus te plegen toen ze zwanger was van Lenie. Moeder vertelde niet waarom ze deze poging heeft gedaan. Was dit omdat Lenie tijdens de oorlog geboren zou worden of uit schaamte omdat moeder niet wist wie de vader was van Lenie? Met een DNA-test tussen Lenie en haar broer en zussen komt Lenie achter de waarheid. Is de man die haar heeft groot gebracht haar biologische vader?

Uitzending DNA Onbekend dinsdag 12 januari 2021 | 20.35 uur | NPO 1
⇒ Daarna is de uitzending via NPO Start terug te zien

Deel dit artikel