De verhalen van Paula en Corrie hebben met elkaar gemeen dat vermoedens over hun biologische vader maar moeilijk te bewijzen zijn. Toch vinden we een weg met verschillende DNA-testen om heel dichtbij de waarheid te komen.

Paula wordt in 1944 in Amsterdam geboren, middenin de hongerwinter. Ze is de jongste van drie dochters. De vader van Paula, Frans Bobeldijk, is in de oorlogsjaren tewerkgesteld in Duitsland, hij komt maar zelden thuis bij zijn vrouw en dochters. Zus Rietje, de oudste dochter, merkt op dat haar oom Joop, de oudste broer van haar vader, vaak over de vloer komt.

Deze bezoeken van oom Joop worden later helemaal opvallend als er twijfel over de biologische vader van Paula ontstaat. Deze twijfel ontstaat met name doordat haar vader ten tijde van de verwekking in Duitsland was. Paula heeft haar moeder nooit durven vragen wie van de broers, Frans of Joop, haar echte vader is.

Paula heeft haar vader, Frans, nooit echt gekend want twee jaar na de oorlog gaan haar ouders uit elkaar en vertrekt Frans met zijn nieuwe vriendin naar Australië. Hij sticht hier een nieuw gezin en verdwijnt uit Paula's leven.

Paula wil weten of Rietje haar volle zus is, dat vindt ze het belangrijkste. Wie haar vader is, vindt ze minder belangrijk omdat ze beiden broers nooit heeft gekend.

Paula wil weten of ze een volle zus heeft
Bron: AVROTROS
Paula wil weten of ze een volle zus heeft
Paula wil weten of ze een volle zus heeft

Geruchten over biologische vader

Corrie is 62 jaar en twijfelt al haar leven lang over het feit of haar vader wel haar echte vader is. Ze wordt namelijk anders door haar vader behandeld dan haar broer en zus. Haar vader is veel strenger voor haar en vaak hardhandig. De man die de schulden bij het gezin komt innen is daarentegen heel aardig voor Corrie en ze krijgt zelfs cadeaus van hem.

Hoe klein ze ook is, Corrie ziet dat haar moeder en deze oom Roel elkaar heel leuk vinden. Er gaan in de loop der jaren geruchten dat Roel haar biologische vader zou zijn. Nooit heeft ze de stap durven zetten om de waarheid te achterhalen, maar nu is de tijd daar om DNA Onbekend in te schakelen.

Wie van de broers is de vader van Corrie?
Bron: AVROTROS
Wie van de broers is de vader van Corrie?
Wie van de broers is de vader van Corrie?

Het verhaal van Corrie en Paula zie je woensdag 24 april 2019 om 20.30 uur op NPO 1

Deel dit artikel