In deze eerste aflevering van een nieuwe seizoen DNA Onbekend zien we het verhaal van Yvon. Zij denkt dat ze als kind verwisseld is en bij het verkeerde gezin is opgegroeid. Ook zien we het verhaal van de zussen Sonja en Daniëlla. Zij weten sinds kort dat zij halfzussen zijn, maar wie van hen is de biologische dochter van de man die hen heeft opgevoed?

Yvon wordt in 1960 geboren het Bronovo-ziekenhuis te Den Haag. Haar moeder heeft Yvon altijd verteld dat zij het verkeerde kind in haar armen kreeg na de bevalling. Ze heeft dit meteen aangegeven: “Dit is niet mijn kind”! De verpleegster heeft de baby weer meegenomen en een andere baby aan de moeder gegeven. Dit kind is Yvon. Zo komt Yvon in een gezin terecht met twee oudere zussen en later komt er een broertje bij.

Yvon lijkt niet op haar zussen en broer

Zo lang Yvon zich kan herinneren vertelde haar moeder het verhaal hoe ze eerst het verkeerde kind in handen kreeg en daarna haar eigen Yvon. In de puberteit begon het Yvon op te vallen dat ze niet op haar zussen en broer lijkt. Ze stelt vaak vragen aan haar moeder over de verwisseling maar krijgt altijd hetzelfde verhaal te horen.

Yvon wil graag weten of er een fout is gemaakt en zij als baby omgewisseld werd. Nu haar ouders zijn overleden durft ze pas op zoek te gaan naar de waarheid. Door het DNA van haar mogelijke broer en zussen te vergelijken met haar DNA zal Yvon voor eens en altijd weten of zij in het juiste gezin is grootgebracht. Als dit niet zo is, dan weet Yvon niet waar ze moet beginnen met de zoektocht naar haar echte vader en moeder, naar haar biologische familie.

Yvon wil weten of ze als baby verwisseld is
Bron: AVROTROS
Yvon wil weten of ze in het juiste gezin is opgegroeid
Yvon wil weten of ze als baby verwisseld is

Wie is de biologische dochter?

Sonja (55 jaar) en Daniëlla (49 jaar)weten sinds kort dat zij halfzussen zijn, maar zij weten niet wie van hen de biologische dochter is van de man die hen heeft opgevoed.

Sonja en Daniella maken onderdeel uit van een groot samengesteld gezin. De familie Van der Noordaa woont in de jaren ’60 in de Schilderswijk in Den Haag. Moeder Riet heeft een bewogen leven en haar zeven kinderen hebben drie verschillende vaders. Sonja en Daniella hebben afzonderlijk van elkaar hun leven lang al het gevoel dat de vader in huis niet hun echte vader is.

Moeder Riet zegt niet meer te weten hoe het precies gegaan is. Ze heeft ooit een one-night-stand gehad met ene Ton of Tom uit Den Haag. Riet weet niks meer van hem. Een vervolgonderzoek wordt daarom lastig, maar de halfzussen willen vooral weten of één van hen de dochter is van vader Henk van der Noordaa is.

Daniëlla en Sonja
Bron: AVROTROS
Wie van de twee is de biologische dochter van hun vader?
Daniëlla en Sonja

Het verhaal van Yvon en Daniëlla en Sonja zie je woensdag 3 april bij DNA Onbekend om 20.30 uur op NPO 1

Deel dit artikel