Lynda vraagt zich af of vader Henk haar biologische vader is en Jannet wil graag weten of ze dezelfde vader heeft als haar broer of als haar eventuele halfzus?

DNA-afl1.Vader-dochter.jpg
Lynda met vader Henk
DNA-afl1.Vader-dochter.jpg

Het verhaal begint als vader Henk nog maar een jongen van ongeveer 8 jaar oud is. Hij krijgt een ongeluk door een val op zijn kruis en in het ziekenhuis verklaren ze dat hij niet meer in staat zal zijn om kinderen te krijgen. Wanneer Henk opgroeit begint hij daarom een relatie met een vrouw die al een zoon heeft. Zo zit zijn vrouw niet alleen thuis wanneer Henk zijn werk op de vaart uitvoert.

blockquote
Ben ik echt een dochter van mijn vader Henk?
 

Maar in het gezin komen nog twee kinderen; André en Lynda. Het lijkt erop dat de doctoren toch geen gelijk hadden en dat Henk wel gewoon kinderen kan krijgen. Maar wanneer Henk op zijn werk is, hoort hij geluiden van collega’s dat hij beter op zijn vrouw moet letten. Ze zou thuis mannen ontvangen. Henk doet dit af als kletspraat.

Tot op een dag Henk onverwachts vroeg naar huis komt. Daar treft hij zijn vrouw aan met een andere man in bed. Dit bevestigt voor Henk de geruchten over zijn vrouw die hem ontrouw is. Maar nu is de vraag hoe ver de ontrouw van moeder teruggaat. Dit is de vraag die nu zowel bij Lynda als bij Henk speelt. Moeder is overleden en kan dus geen vragen meer beantwoorden. Door middel van een DNA-test kunnen we zien of zij echt vader en dochter zijn.

DNA_Afl.1-Jannet.jpg
Wie is de vader van Jannet?
DNA_Afl.1-Jannet.jpg

De moeder van Jannet, Gerda gaat na haar scheiding van Albert in de huishouding werken bij de gescheiden tuinder Jan Zee.  

Jan Zee vindt zijn huishoudster Gerda erg leuk. Zij krijgen een verhouding en Gerda raakt zwanger. Toch wordt het niets tussen de twee, want Gerda blijkt nog gevoelens te hebben voor haar ex-man Albert. Zij blijft hem óók zien in de periode dat zij een relatie heeft met Jan Zee. 

Jan ontmoet in dezelfde periode een andere vrouw op wie hij stapelverliefd wordt, Annie. Jan en Annie geloven niet dat Gerda zwanger is van Jan en zij moet vertrekken. Gerda wordt opgevangen door bekenden uit het dorp en bevalt van Jannet in een ziekenhuis in Alkmaar. Gerda verhuist met Jannet en Rudy naar Zutphen. Jan trouwt met Annie en sticht met haar een gezin. Jan Zee en Jannet hebben elkaar nooit ontmoet. Jan en moeder Gerda zijn inmiddels overleden. 

blockquote
Heb ik dezelfde vader als mijn halfbroer of als mijn halfzus?
 

Gerda is tegenover Jannet altijd eerlijk geweest over met wie zij seksueel contact had in de periode dat Jannet verwekt is: met Jan Zee, maar ook met haar ex-man Albert. Zij kunnen dus beiden haar vader zijn. 

Sinds 11 jaar heeft Jannet contact met de dochter van Jan Zee, Anja. Het klikt tussen de twee en zij worden vriendinnen. Anja wil graag helpen om vast te stellen of zij inderdaad halfzussen zijn. Of is Jannet toch een hele zus van broer Rudy?

Het verhaal van Lynda en Jannet zie je donderdag 30 januari 2020 in DNA Onbekend om 20.40 uur op NPO 1. Daarna is de uitzending hier terug te kijken.

Deel dit artikel