Wim loopt al vele jaren rond met het gevoel dat zijn vader niet zijn echte vader is. Het is nu tijd voor Wim om uit te zoeken of zijn vermoedens kloppen. En ook Petra twijfelt of de man bij wie ze opgroeide haar biologische vader is. En dat is eigenlijk niet zonder reden… 

Een jarenlange zoektocht

Wim is de derde zoon in een gezin van negen kinderen. Zijn vader werkt bij de Marechaussee. In de tijd dat Wim wordt geboren woont het gezin in een Marechausseehuis. Later verhuizen ze naar een eengezinswoning. Het huwelijk van Wim’s vader en moeder is niet erg liefdevol. Zijn moeder neemt de huwelijkse trouw niet zo nauw.

DNA-Onbekend-Aflevering6-Wim.jpg
Krijgt Wim eindelijk antwoord op de vraag wie zijn vader is?
DNA-Onbekend-Aflevering6-Wim.jpg

Wim kan zich herinneren dat hij als kind weleens met zijn moeder mee moest naar andere mannen. Thuis moest hij tegen zijn vader liegen waar zij waren geweest. Hier heeft Wim nog steeds last van. Hij weet ook nog dat er weleens mannen over de vloer kwamen die zijn moeder in de kast verstopte als zijn vader plotseling thuiskwam. Na zo’n gebeurtenis sliep zijn vader een paar dagen op de bank, maar hij ging nooit bij zijn vrouw en het gezin weg.

blockquote
‘’Ik moest liegen van mijn moeder en daar heb ik nog steeds last van.’’
Wim

Als Wim 52 jaar is vertelt zijn tante hem een opmerkelijk verhaal. Ze vermoedt dat Wim een zoon is van een van de andere mannen uit het Marechausseehuis. Ze denkt zelfs dat alleen de oudste twee kinderen biologische kinderen van Willem zijn. De andere zeven kinderen zouden allemaal van andere mannen kunnen zijn. Wim gaat op onderzoek uit. DNA Onbekend helpt hem verder met een DNA-test. 

Hopen op een antwoord

Petra is de middelste uit een gezin met drie meiden. Als ze 4 jaar is gaan haar ouders uit elkaar. Petra komt in een nieuw gezin terecht en krijgt een stiefmoeder. Ze wordt vanaf haar zevende mishandeld door haar stiefmoeder. Ze wordt anders behandeld dan haar zussen en ze ziet er anders uit.

In de loop der jaren krijgt Petra vermoedens dat haar vader niet haar vader is. Petra’s gevoel dat er iets niet klopt is zo sterk dat ze tijdens een ruzie met haar vader zegt dat hij niet haar vader is. Met die opmerking raakt ze duidelijk een gevoelige snaar bij haar vader.

blockquote
Elke vader zal toch voor zijn kind opkomen?
Petra
DNA-Onbekend-Aflevering6-Petra-2.jpg
Klopt Petra's gevoel? Is zij niet de dochter van vader Pieter? 
DNA-Onbekend-Aflevering6-Petra-2.jpg

Als Petra 19 jaar is hoort zij van haar peettante dat er een rechtszaak is geweest na de scheiding van haar ouders. Petra haar vader wilde de voogdij over de kinderen opeisen. Haar moeder gaf toen aan dat Petra niet van haar vader zou zijn. Na jaren wil Petra de waarheid weten. Is de man die haar heeft grootgebracht haar biologische vader of had haar moeder een geheim? Met een DNA-test krijgt zij die zekerheid. 

Het verhaal van Wim en Petra zie je dinsdag 28 september 2021 om 20.35 uur op NPO 1

Kijk de uitzending terug op NPO Start

Deel dit artikel