Caroline Tensen gaat in DNA Onbekend op pad om mensen te helpen met hun vaak ingrijpende zoektocht naar hun afkomst. Deze keer het verhaal van Rensce en Johanna.

RENSCE

De 28-jarige Rensce heeft een zware jeugd. Ze wordt uit huis geplaatst en haar moeder kijkt niet of nauwelijks naar haar om. Wie haar vader is weet ze niet. Jarenlang verblijft ze in een kindertehuis. Daar droomt ze van een lieve vader die wel voor haar wil zorgen.

Als ze 9 jaar is durft ze haar moeder te vragen wie haar vader is. Die vertelt haar verschillende, tegenstrijdige verhalen. En 2 jaar later onthult ze een groot geheim... Ze zou destijds zwanger zijn geraakt van haar halfbroer. Rensce’s oom zou dus haar biologische vader zijn. Maar dat zou haar grootste nachtmerrie zijn…

JOHANNA

De Amsterdamse Johanna Kreijen is de oudste uit een gezin met drie dochters. Als enige krijgt Johanna de achternaam van haar moeder in plaats van die van haar vader. Johanna had niet alleen als enige kind een andere achternaam, zij was ook het enige kind dat door haar moeder werd mee genomen naar geheime ontmoetingen met de Joodse Max Buijs.

Wanneer Johanna op latere leeftijd op zoek gaat naar het werkelijke verhaal van haar achternaam, komt ze tot een schokkende ontdekking die haar in verwarring brengt over haar afkomst.

Uitzending DNA Onbekend woensdag 30 mei om 20.30 uur op NPO 1 (herhaling van 29-3-2017)

Uitzending DNA Onbekend - Rensce en Johanna

Deel dit artikel