In de uitzending van 19 oktober 2021 zien we het verhaal van Fabiënne die twijfelt over wie haar echte broers en zussen zijn. En ook Annie worstelt met een vraag: wie haar vader is. Dionne Stax heeft het verlossende antwoord op deze vragen.

Fabiënne

De Brabantse Fabienne is 39 jaar geleden geadopteerd vanuit Sri Lanka. Op haar 21ste gaat zij op zoek naar haar biologische moeder waar ze meer te weten komt over haar familie. De afgelopen jaren krijgt ze berichten van verschillende mensen die vermoeden dat ze dezelfde moeder en mogelijk zelfs dezelfde vader hebben als Fabiënne. Maar niemand weet hoe het nu echt zit. Fabiënne en haar mogelijke broer en zussen zijn klaar met de vermoedens en willen nu zekerheid. Een DNA-test moet duidelijkheid geven hoe het nu zit. Wat volgt is een DNA-uitslag die belangrijk is voor vijf mensen.

Update - een dubbel gevoel

De uitslag heeft Fabiënne een dubbel gevoel gegeven: Ze heeft voor zichzelf rust gevonden, maar aan de andere kant vindt ze het voor haar broer Dinesh heel erg.

blockquote
“Hoe bestaat het dat een moeder al die jaren kan zeggen dat ze zijn moeder is, terwijl ze dat eigenlijk niet is.” 
 

De band tussen Fabiënne en Dinesh is niet veranderd. Zo heeft ze net een cadeautje voor hem gekocht met de tekst dat hij voor altijd haar broertje zal blijven. De appgroep die Fabiënne, Victoria, Dinesh en Maria samen hebben, zal gewoon in dezelfde vorm blijven bestaan.

Annie

Annie is pas net 5 jaar als ze samen met haar zusje door haar vader Wopke naar een kindertehuis wordt gebracht. Later woont Annie weer bij haar moeder. Al jaren gaat in Annie haar familie het gerucht dat ze geen dochter is van Wopke, zoals ze lang gedacht heeft, maar van ene Hendrik. Annie heeft het lang laten rusten maar wil nu toch weten wie haar vader is en het boek kunnen sluiten. De DNA-uitslag van Annie kan 3 opties hebben: optie 1 is dat Annie toch gewoon van vader Wopke is. Optie 2 is dat de geruchten kloppen en dat Hendrik Annie’s vader is. Dit zou Annie en Hannie halfzussen maken. Of optie 3: Annie is van een totaal onbekende vader.

Update - een nieuwe familie

Na de uitslag was Annie even van streek. Ze dacht:

blockquote
Wat moet ik hiermee; heb ik er wel goed aan gedaan? 
 

Nu is ze heel blij dat ze heeft mee gedaan. De onzekerheid is weg. Annie heeft nu dagelijks contact met haar halfzus Hannie. Ze heeft een foto van Hendrik in de woonkamer gezet, zo is haar vader altijd bij haar. Onlangs was de vriendin van haar halfbroer Lodewijk jarig. Dat heeft Annie toen voor het eerst met haar hele nieuwe familie gevierd. Dat vond Annie even spannend, maar het werd heel gezellig. Annie voelt zich meer dan welkom in haar nieuwe familie.

Deel dit artikel