In de uitzending van 22 februari 2022 krijgen Jacqueline en Rob van Dionne Stax het verlossende antwoord op hun vraag: is mijn vader mijn biologische vader?

Jacqueline

Jacqueline heeft haar leven lang verschillende verhalen gehoord wie haar vader is. De laatste naam die door haar moeder is genoemd is die van Frans Boersen. Met het DNA van een dochter en een zoon wordt uitgezocht of hij ook jacqueline haar biologische vader is.  

DNA-22-2-update-Jacqueline.jpg
Jacqueline
DNA-22-2-update-Jacqueline.jpg

Update: een leeg gevoel

Van tevoren had Jacqueline zichzelf voorgehouden dat als het DNA-onderzoek geen antwoord zou opleveren, ze dat ook prima zou vinden. Maar toen ze toch hoorde dat Frans Boersen niet haar vader was, deed dat meer met haar dan ze had kunnen denken.

blockquote
M'n moeder heeft nooit haar leven willen delen met mij, dat is het meest jammere 
Jacqueline

De uitslag heeft haar met een leeg gevoel achtergelaten en nu is natuurlijk de prangende vraag: wie is het dan wel? Inmiddels heeft dit gevoel plaats gemaakt voor acceptatie en onderzoekt Jacqueline op welke manieren ze misschien nog meer aan een antwoord kan komen. Ze heeft veel steun aan haar zus en haar zoon die Jacqueline herinneren aan een uitspraak van haar overleden man: “Je bent wie je bent en dat is het belangrijkste.”

Rob

De moeder van Rob is pas 18 jaar oud als hij wordt geboren. Over zijn vader wordt nooit gesproken. Twee jaar geleden gaat Rob op zoek naar zijn biologische vader en denkt hem gevonden te hebben: op een begraafplaats in Zandvoort. Het DNA van Rob wordt vergeleken me dat van een neef van zijn vermeende vader Tonny. 

DNA-22-2-Update-Rob.jpg
Rob
DNA-22-2-Update-Rob.jpg

 Update: grote teleurstelling

De uitslag heeft bij Rob geleid tot een grote teleurstelling. De afgelopen twee jaar had hij zich aan deze laatste strohalm vastgeklampt en de wetenschap dat zijn theorie niet klopt, heeft hij even moeten verwerken.  

blockquote
Ik heb stille hoop gehad
Rob

Nu er wat meer tijd verstreken is, vindt hij steeds meer rust in de wetenschap dat hij er simpelweg niet achter gaat komen wie zijn vader is. Hij is blij dat hij er alles aan heeft gedaan wat hij maar kon, maar gaat de vraag wie zijn vader is nu laten rusten. 

Deel dit artikel