In de uitzending van 12 oktober 2021 zien we het verhaal van Patricia voor wie het een raadsel is wie haar vader is. Ze grijpt haar kans om de enige aanwijzing over haar mogelijke vader te testen…En Tiny wil na de ontmoeting met haar biologische moeder ook weten wie haar biologische vader is. 

Patricia

Wanneer Patricia elf jaar is, vertelt een neefje dat haar vader niet haar echte vader is. De moeder van Patricia bevestigt dit maar wil niet zeggen wie dan wel haar biologische vader is. Twee jaar later wordt Patricia tijdens carnaval geconfronteerd met een volgend raadsel rond haar vader. De dochter van een bevriend echtpaar van haar moeder, zegt dat zij een vader delen. Serana geeft aan haar DNA af te willen staan om te testen of zij een vader delen. Maar Patricia durft dit niet aan. Nu is de tijd rijp voor Patricia om de waarheid over haar vader te achterhalen en ze schakelt de hulp van DNA Onbekend in.

Update - blij met deelname

Patricia heeft haar leven weer opgepakt na de uitslag. Ze vindt het jammer dat ze haar vader niet gevonden heeft, ze had het fijn gevonden als Serana haar halfzus zou zijn. Ze weet nu niet wie haar vader is en heeft geen aanknopingspunten op dit moment om verder te zoeken. Maar ze hoopt dat er ooit iemand met meer informatie komt en ze er wel achter komt wie haar biologische vader is. Patricia is blij met de stap die ze heeft genomen en de duidelijkheid die haar deelname aan DNA Onbekend haar heeft gegeven.

Tiny

Tiny groeit op in de veronderstelling dat haar pleegouders haar biologische ouders zijn. Op haar twaalfde roept vader Nanko tijdens een ruzie dat Tiny niet hun biologische dochter is. Over haar biologische moeder wordt door haar pleegmoeder alleen maar slecht gesproken.  Pas op haar 23ste komt zij in contact met haar biologische moeder en het blijkt een keurige lieve vrouw te zijn. Haar moeder wil niet vertellen wie haar biologische vader is. Tiny heeft het vermoeden dat dit Nanko is, haar pleegvader. Tiny probeert de vraag wie haar vader is naast zich neer te leggen. Maar nu wil de inmiddels 77-jarige Tiny het toch weten.  

Update - een beetje rust

Na de uitslag heeft Tiny even de tijd genomen om alles op zich in te laten werken. Het gevoel van teleurstelling dat zij niet haar vader heeft gevonden blijft bij haar achter. Tiny is nog veel bezig met de vraag wie dan wel haar vader is, maar weet niet zo goed of ze wel verder wil zoeken. Ze heeft geen verdere aanknopingspunten en ze weet ook niet of als ze haar vader al zou vinden, of ze dan wel blij zou zijn met de man die ze aantreft. Toch is Tiny ook wel blij dat ze heeft uitgevonden dat de man aan wie ze dacht, het niet is. Ze kan hierdoor zijn doen en laten van vroeger beter snappen en dat geeft haar nu rust.

Deel dit artikel