In de uitzending van 5 oktober 2021 zien we het verhaal van de geadopteerde Peter die na 37 jaar in contact kwam met zijn biologische moeder. Nu wil hij weten wie zijn biologische vader is. En Hennie die op haar 64e wordt overvallen met het verhaal dat zij een andere vader zou hebben dan altijd gedacht. Voor beiden is het tijd om af te rekenen met twijfels.

Peter

Als Peter 37 jaar is wordt hij herenigd met zijn biologische moeder. Een eerder contact met zijn vermoedelijke vader Jan liep op niets uit. Nu bijna twintig jaar later krijgt hij de DNA-uitslag van zijn mogelijk biologische vader. 

Update - blij met een nieuwe familie

Peter is blij dat er door DNA Onbekend een einde is gekomen aan de onzekerheid en twijfel in zijn leven over zijn biologische vader. Direct na de uitslag heeft Peter contact opgenomen met zijn biologische vader Jan. Ze hebben elkaar gezien en samen koffie gedronken en daarna besloten elkaar vaker te zien. Ook met de zoons van Jan, de halfbroers van Peter is er inmiddels contact geweest. Peter herkent veel van zichzelf in zijn vader. Ze zien elkaar nu regelmatig en zijn betrokken bij elkaars leven. Jan is een man van weinig woorden maar laat Peter merken het contact ook erg op prijs te stellen. Ook met Peter’s halfbroers verloopt het contact goed. Peter is blij met deze nieuwe familieleden in zijn leven. 

Hennie 

Toen haar moeder hoogzwanger was van Hennie is zij na een hoogoplopende ruzie naar haar ouders gevlucht. Pas dagen na de geboorte van Hennie kwam vader Bertus naar zijn vrouw en pas geboren baby kijken. Bertus was nooit zo geïnteresseerd in Hennie, terwijl goede huisvriend Eppo dat wel was. Haar twijfels worden versterkt door een opmerking van de zoon van Eppo...  


Update - een last van de schouders

Voor Hennie is er na de uitslag een last van haar schouders gevallen. Ze is ontzettend blij dat haar vader gewoon haar biologische vader is  Met deze wetenschap kijkt ze met een stuk meer rust terug op vroeger. Hennie heeft het nog regelmatig met haar zus gehad over vroeger en kunnen nu met recht spreken over ‘hun’ vader. Aan de andere kant is Roelof ook blij dat Hennie nu duidelijkheid heeft maar hij had het eigenlijk toch wel leuk gevonden als ze halfbroer en -zus waren geweest. Gelukkig blijft de band tussen hen nog altijd goed.

Deel dit artikel