In de uitzending van 1 februari 2022 krijgen Yvonne en Cyril van Dionne Stax het verlossende antwoord op hun vraag: is mijn vader mijn biologische vader?

Yvonne

Haar hele leven denkt Yvonne dat Simon haar vader is. Totdat ze een brief krijgt van een notaris wwarin staat dat ze mogelijk een dochter is van ene IJsbrand. Haar moeder blijkt tot haar verbazing vroeger getrouwd te zijn geweest met hem. Maar op haar geboorteakte staat een aantekening dat IJsbrand niet haar vader is. Met het DNA van haar zus Astrid wordt uitgezocht of Simon haar vader is. En met het DNA van IJsbrand zijn dochter Irma weet Yvonne of zij een vader delen.

DNA-1-2-Update-Yvon-en-Irma.jpg
Yvonne en Irma
DNA-1-2-Update-Yvon-en-Irma.jpg

Update eindelijk rust

Yvonne is blij en opgelucht na de uitslag dat Simon ‘gewoon’ haar vader blijkt te zijn. Ze is in de periode naar de uitslag toe steeds meer met de vraag bezig geweest en nu het voorbij is, komt ze tot rust.

blockquote
wat ik hoopte is uitgekomen
 

Ze is Irma ontzettend dankbaar dat ze mee wilde werken aan de test om alle twijfels die op haar pad waren gekomen, definitief naar de prullenbak te kunnen verwijzen. Ze vindt het wel jammer dat er vroeger niet meer over is gesproken, dan had dit allemaal misschien voorkomen kunnen worden.

Cyril

Cyril heeft zijn mogelijke vader Cyril Reynold Helstone een paar keer ontmoet in Suriname. Nu de man overleden is vraagt Cyril zich af of het wel echt zijn vader is geweest. Er zijn genoeg redenen tot twijfel: Cyril is nooit erkend; het contact verliep niet altijd even soepel, en volgens de mogelijke halfzus van Cyril kan hij echt geen familie zijn. Met behulp van zijn vermeende halfbroer Reynold en een neef van Reynold wordt zijn DNA vergeleken. Is hij een Helstone?

DNA-1-2-updste-Cyril-en-vrouw.jpg
Cyril en zijn vrouw
DNA-1-2-updste-Cyril-en-vrouw.jpg

Update geen Helstone

Cyril heeft de uitslag die hij kreeg, totaal niet zien aankomen. Hij zag zichzelf altijd als een Helstone, maar wilde graag de twijfel wegnemen. Nu blijkt dat de man van wie hij dacht dat het zijn vader was, niet zijn biologische vader is, heeft hij het moeilijk om dit een plek te geven.

blockquote
deze zag ik even niet aankomen
 

In zijn hoofd is hij bezig met allerlei andere theorieën wie dan precies zijn vader zou kunnen zijn, maar hij is eerst nog bezig met het verwerken dat Cyril Reynold niet zijn biologische vader is, voordat hij door kan met het onderzoeken van andere opties.

Deel dit artikel