In de uitzending van 25 januari 2022 krijgen Adé en Liberto van Dionne Stax het verlossende antwoord op hun vraag: is mijn vader mijn biologische vader?

Adé

Adé is het derde kind van vader Kees en moeder Truus. Adé heeft haar leven lang geen enkele twijfel over haar afkomst. Totdat ze een paar maanden geleden van haar oom en tante te horen krijgt dat zij vermoeden dat een Chinese kok haar vader zou zijn. Een DNA-test met haar twee zussen en met het DNA van de dochter van de overleden Chinese kok moet duidelijkheid geven.

DNA-25-1-update-Ade.jpg
Adé en haar tante 
DNA-25-1-update-Ade.jpg

Update een einde aan de warboel in mijn hoofd

De uitslag heeft bij Adé geleid tot verdriet en verontwaardiging. Ze had gehoopt blij te kunnen zijn met de wetenschap dat ze weet wie haar vader is, maar er is zoveel onbekend, dat ze hier geen rust in kan vinden. Het antwoord heeft nog veel meer vragen opgeroepen bij haar. Ze zou graag meer willen weten over wat voor man het was, uit welk gedeelte van China hij precies komt en hoe de familie er verder uit ziet. Ondanks alles is ze wel blij dat ze de DNA-test heeft gedaan. Ze vindt steun in de wetenschap dat ze op het goede spoor zit, maar hoopt wel meer te weten te kunnen komen. 

Liberto

Liberto leeft al zijn leven lang met twee grote twijfels: is zijn vader wel zijn vader, en is zijn moeder wel zijn moeder? Hij vermoedt dat er drie opties zijn: of hij is van zijn vader en zijn moeder, of hij is van zijn moeder met een onbekende man, of hij is van zijn vader en zijn zus Annie. Een DNA-test met zijn broer Sjef en de zoons van zijn overleden zus Annie moet duidelijkhed geven.

DNA-25-1-Liberto-en-broer-DNA-test.jpg
Liberto en Sjef
DNA-25-1-Liberto-en-broer-DNA-test.jpg

Update een beetje een onbevredigende uitslag

Hoewel Liberto bij het horen van de uitslag zich nog redelijk groot hield, is hij in de periode daarna zichzelf tegengekomen. Hij is blij dat hij geen zoon van Piet van Meersbergen is, maar heeft wel nog veel meer vragen erbij gekregen. Daarom heeft hij zijn geboortecertificaat opgevraagd bij de gemeente maar ook daar stond niet op vermeld wie zijn vader is. Liberto zou graag meer antwoorden krijgen maar weet nog niet zo goed op welke manier hij dat wil gaan doen. Hij hoopt dat nu zijn verhaal bekender is, er misschien iemand met meer informatie zich meldt. Wel haalt hij steun uit zijn familieleden die zeggen dat hij voor hun altijd dezelfde blijft.

Deel dit artikel