In de aflevering van 4 juni 2020 het verhaal van Ans en Theo. Ans hoopt eindelijk antwoord te krijgen op de vraag wie haar echte vader is. En Theo wil eindelijk duidelijkheid of Wim, de vader van een vriend, ook zijn vader is. Dionne Stax geeft de uitslag.

Ans

Ans en haar tweelingbroer Jaap horen op 11-jarige leeftijd een ruzie tussen hun ouders. Uit deze woordenwisseling blijkt dat hun vader niet hun echte vader is. Eerst wordt dit ontkend door hun moeder, maar later vertelt ze dat het klopt. Ans en haar broertje weten niet meer wat zij moeten geloven. Want moeder brengt, door de jaren heen, haar tweeling steeds weer aan het twijfelen over wie nu hun vader is. Onlangs hoort Ans via haar oudere zus dat er een andere man in het spel was. Hij woonde zelfs bij haar ouders in. Op het moment dat moeder zwanger was van de tweeling is hij vertrokken...

Update: hoe is het nu met Ans?

De uitslag heeft Ans de zekerheid gegeven dat de man die zij als vader zag, niet haar biologische vader is. Ze weet nu voor zichzelf zeker dat Leo het moet zijn, maar mist wel die allerlaatste bevestiging die ze zou hebben gekregen als hij mee zou hebben gedaan aan de test. Ans hoopt dat dit er ooit nog een keer van komt.

Ans heeft heel even gezocht naar wat de uitslag betekent voor de band met haar zussen. Nu dit halfzussen zijn, was ze benieuwd of er ook iets zou veranderen. Gelukkig gaven haar zussen meteen aan dat dit niet zo zou zijn en dat is inmiddels ook gebleken. Ze zijn nog net zo goed met elkaar als voor de uitslag.

Ans heeft ook veel naar haar eigen eigenschappen gekeken. Ze is benieuwd of ze bepaalde kenmerken zoals haar bouw of bepaalde karaktertrekken, die ze niet meteen kan plaatsen, misschien via haar vaderskant heeft gekregen.

Theo

Theo zijn moeder is zwanger van hem als zij trouwt met Jef. Tegen Jef zegt ze dat ze zwanger is van hem, maar ze hebben nog maar net verkering. Jef stelt verder geen vragen en ze krijgen nog vijf kinderen samen. Maar Theo merkt dat hij altijd anders wordt behandeld dan zijn broers en zussen. Op latere leeftijd dringt Theo bij zijn moeder aan hoe het nu zit. Moeder komt eindelijk met een naam. Deze man kent Theo al zijn hele leven, hij was bevriend met zijn zoons...

Update: hoe is het nu met Theo?  

Voor Theo is er na de uitslag veel veranderd. Hij heeft er een nieuwe familie bijgekregen. Want hij is in contact getreden met de zoons van Wim, zijn biologische vader. Door de omstandigheden omtrent Corona is hij nog niet bij zijn nieuwe halfbroers op bezoek geweest. Maar hebben elkaar wel telefonisch gesproken en elkaar zelfs broer genoemd. Verhalen en foto’s zijn uitgewisseld en ze kunnen het goed met elkaar vinden. Theo is ontzettend dankbaar en blij dat hij de stap heeft gezet om zich op te geven voor DNA Onbekend en op deze manier erachter is gekomen wie zijn biologische vader is. Er is een last van hem afgevallen. 

Aanmelden DNA Onbekend

Deel dit artikel