In de uitzending van 11 januari 2022 zien we het verhaal van Corrie die twijfelt over wie haar vader is. En ook Gerard worstelt met een vraag: wie is mijn vader? Dionne Stax heeft het verlossende antwoord op deze vragen.

Corrie

De inmiddels 80-jarige Corrie leeft al vijftig jaar met een verhaal dat haar vader Cornelis Groes niet haar biologische vader zou zijn maar ene Johannes Booms. Zowel haar moeder als haar vader hebben haar nooit antwoord willen gegeven. Omdat ze nu niemand meer kan kwetsen wordt het tijd om achter de waarheid te komen. Een DNA-test met twee zussen van Corrie: Henny en Greet moet duidelijkheid geven.

DNA-11-1-Corrie-update.jpg
Corrie en dochter wachten in spanning
DNA-11-1-Corrie-update.jpg

Update - na 50 jaar twijfel antwoord op die ene vraag

Corrie vond het aanvankelijk lastig om zich neer te leggen bij de uitslag omdat ze zo graag wilde dat Cornelis wel haar vader was. Inmiddels heeft ze zich daarbij neer kunnen leggen.

blockquote
‘Het is klaar, ik weet het nu en kan met een gerust hart straks mijn ogen sluiten’
 

Corrie is blij dat ze de stap gezet heeft en nu duidelijkheid heeft. Ze gaat ervan uit dat de slagersjongen Booms haar biologische vader is en hoopt daar ooit zekerheid over te kunnen krijgen. Maar ze heeft haar leven weer op kunnen pakken en is dankbaar voor de antwoorden die ze gekregen heeft.

Gerard

Bij Gerard sloeg op 13-jarige leeftijd de twijfel toe. Hij was altijd het onderwerp van ruzie tussen zijn vader en moeder en het werd hem duidelijk dat vader Gerard niet zijn vader was. In 2012 heeft Gerard zelf een DNA-test met zijn oudste broer laten doen en één ding werd duidelijk: zij delen niet dezelfde vader. Zijn moeder heeft nooit willen toegeven dat ene Luit Maret zijn vader zou kunnen zijn. Nu is het voor Gerard tijd voor openheid van zaken. Om antwoord te krijgen is het DNA van zijn broers Maarten en Jan en DNA van twee verre neven van Luit Maret met elkaar vergeleken.

DNA-11-1-Gerard-en-vrpouw-uitslag.jpg
Gerard en zijn vrouw zijn erg blij
DNA-11-1-Gerard-en-vrpouw-uitslag.jpg

Update - geen geheimen meer

 Gerard is enorm blij met de uitslag. Hij heeft duidelijkheid en weet nu dat Luit Maret zijn echte vader is. Hij is dankbaar voor de medewerking van zijn (half)broers en zijn achterneven aan het DNA onderzoek en voor het feit dat hij zijn verhaal heeft kunnen doen.

blockquote
Het voelt als een nieuwe geboorte vandaag
 

Gerard heeft een lange zoektocht die zijn leven overschaduwde af kunnen sluiten en de roddels en geheimen zijn voor hem nu de wereld uit. 

Deel dit artikel