In de aflevering van 18 juni 2020 het verhaal van Frenske en Petra. Frenske is toe aan een antwoord: is Frans zijn vader of een onbekende man? En Petra wil weten of haar twijfels kloppen: is huisvriend 'ome Arie' haar vader? Dionne Stax geeft hen de uitslag.

Frenske

Frenske weet dat de man in huis niet zijn vader is. Maar wie dat dan wel is blijft onduidelijk. Als zijn moeder hem na lang aandringen een naam noemt van ene Frans, gaat Frenske op zoek. Via een advertentie in een krant gaat hij op zoek naar zijn mogelijke vader. Die laat weten dat hij niets met Frenske te maken wil hebben en niet zijn vader is. Meewerken aan een DNA onderzoek wil hij ook niet, maar via een neef kan vastgesteld worden of Frenske uit dezelfde familielijn komt. Dionne helpt hem om de waarheid boven tafel krijgen. 

Update: Hoe is het nu met Frenske?

Frenske was heel blij met de uitslag. Eindelijk duidelijkheid en bevestiging. Hij heeft Frans, zijn vader, nog niet benaderd. Hij wil hier nog even mee wachten. Zijn halfzus, de dochter van Frans, heeft hij wel verteld dat zij een vader delen. De halfzus was hier heel blij mee. De familie van zijn moeder was niet verbaasd over de uitslag, zij hadden altijd al gedacht dat Frans zijn vader moest zijn. Frenske heeft de neef bedankt die bereid was zijn DNA af te staan, want hij heeft hem het verlossende antwoord kunnen gegeven. 

Petra

Petra heeft zich altijd een buitenbeentje gevoeld. In de familie hoort zij geruchten dat haar vader niet haar echte vader kan zijn. Zelf heeft Petra in de loop der jaren een paar pijnlijke ontdekkingen gedaan over haar ouders, waardoor ze nog meer is gaan twijfelen aan haar vader. Petra heeft het vermoeden dat een huisvriend van haar ouders haar biologische vader is. Petra heeft altijd een bijzondere band met 'ome Arie' gehad. Een DNA-test biedt het antwoord waar Petra al zo lang naar op zoek is.

Update: Hoe is het nu met Petra?

Petra moest even bijkomen van de uitslag. Want ze had verwacht geen kind van Jan te zijn, de man die haar heeft grootgebracht en waaraan zij twijfelde of het wel haar echte vader was. En Tanja is toch haar volle zus. Het duurde even voordat de uitslag landde bij Petra. Ze was ervan overtuigd dat het anders zat. 

Desondanks gaat het goed met Petra, ze kan de uitslag accepteren en een plek geven. Ze is blij dat ze nu zekerheid heeft en dat de twijfel weggenomen is. Wat betreft haar band met zus Tanja: die was altijd al goed en daar is niets aan veranderd. Met de rest van de familie had Petra weinig tot geen contact. En ook dat is niet veranderd na de uitslag. Dus met haar vader heeft ze ook geen contact.

Aanmelden DNA Onbekend

Deel dit artikel