In de uitzending van 18 januari 2022 krijgen Gozina en Harry van Dionne Stax het verlossende antwoord op hun vraag: is mijn vader mijn biologische vader?

Gozina

Gozina is een nakomertje in een gezin met zeven broers en zussen. Drie van haar broers en zussen zijn donkerder  dan de rest en zijn niet van vader Andries. Gozina  zou wel zijn kind zijn maar ziet er ook anders uit en heeft sterk haar twijfels en wil het nu zeker weten. Een DNA-test met zus Arja moet duidelijkheid geven.

DNA-18-1-update-Gozina-en-zus.jpg
Gozina en zus Arja
DNA-18-1-update-Gozina-en-zus.jpg

Update - hopen dat het Andries is

De uitslag was voor Gozina een kleine teleurstelling. Ze had gehoopt dat ze zou weten wie haar vader was maar is wel blij dat de twijfel die ze had, weg is genomen. Toch is het wel lastig geweest om zwart op wit te zien dat ze geen vader deelt met haar oudste zus Arja. Ondanks dat dit een verdrietig gegeven is, is er niets verandert in de onderlinge band, die blijft zo goed als hij was.

blockquote
jammer dat m'n moeder het nooit heeft durven te vertellen
 

Gozina is op dit moment niet erg bezig met de vraag wie haar vader is, ze heeft niet het gevoel dat ze daar nog achter zou kunnen komen. Wel hoopt ze dat misschien na de uitzending iemand meer informatie heeft die haar verder zou kunnen helpen.

Harry

In 2017 overlijdt de moeder van Harry, en niet lang daarna vertelt Harry’s zwager iets wat Harry z’n leven op z’n kop zet: er zijn geruchten dat Harry niet een zoon is van vader Wim, maar van ene Bram. Harry wil nu weten hoe het zit. Om te testen of het vader Wim is wordt er DNA vergeleken met een achterneef en of het Bram is wordt het DNA met twee achterneven van Bram vergeleken.

DNA-18-1-Update-Harry.jpg
Harry
DNA-18-1-Update-Harry.jpg

Update - en antwoord waar ik wat mee kan

De uitslag heeft bij Harry een dubbel gevoel achtergelaten. Aan de ene kant is hij blij dat hij de geruchten achter zich kan laten en duidelijkheid heeft gekregen. Maar aan de andere kant is er ook frustratie over dat zijn moeder hem nooit de waarheid heeft verteld.

blockquote
jammer dat ik 't niet eerder heb geweten en kennis kon  maken
 

Het is voor Harry extra wrang dat hij de wetenschap heeft dat zijn vader Bram waarschijnlijk best open had gestaan voor contact met hem. Dit alles zorgt ervoor dat Harry nog druk bezig is met alle gedachten en emoties die hij nu heeft, de juiste plek te geven. Het doet hem veel meer dan hij van tevoren had kunnen denken. Wel blijft Harry optimistisch: hij is blij dat hij mee heeft gedaan en weet zeker  dat hij vroeg of laat de uitslag een goede plek kan geven.

Deel dit artikel