In de aflevering van 26 januari 2021 het verhaal van Helene en Ben. Helene wil weten of haar moeder de waarheid spreekt. Is ze de dochter van een andere vader? En na een leven vol raadsels en pijnlijke ontdekkingen rondom zijn geboorte krijgt ben de uitslag die hem duidelijkheid geeft over zijn vermoedelijke vader. 

Helene

Als klein meisje twijfelt Helene al of haar vader Corstiaan wel haar biologische vader is. Ze is het mikpunt van scheldpartijen en mishandelingen. Haar vader noemde haar ook geregeld bastaard. Helene haar twijfel bereikt een hoogtepunt wanneer haar moeder op haar sterfbed aan haar vertelt dat zij een andere vader heeft. Joop, een jeugdliefde van moeder, zou haar vader zijn. Dionne Stax neemt contact op met de vermoedelijke vader van Helene en vraagt hem mee te werken aan een DNA-test.

Ook Mariusta en Marius, de zus en broer van Helene, komen te weten of Corstiaan hun biologische vader is. 

Update

Voor Helene was het na de uitslag even schakelen. Ze kreeg een andere uitslag dan ze had verwacht. Ze moest accepteren dat haar moeder haar iets verteld had dat niet de waarheid bleek te zijn. Toch is ze blij met deze duidelijkheid, het geeft haar houvast in het leven. Helene voelt zich nu sterker. Het is net alsof haar leven een basis heeft gekregen.

De vader van Helene is erg blij met de uitslag. Al zegt hij dat ze toch wel zijn dochter was gebleven, ook als zij niet van hem zou zijn geweest. Joop vindt het jammer dat Helene niet zijn dochter is, maar hij zegt dat hij haar graag als zijn bonusdochter erbij neemt. Joop en Helene hebben nog steeds leuk contact en blijven graag samen een bakkie doen. En de band tussen Helene met haar broer en zus is alleen maar sterker geworden. Helene is blij dat ze dit gedaan heeft. Ze kan nu verder zonder onzekerheden en gaan voor haar eigen geluk.

Ben

Ben wordt na zijn geboorte meteen afgestaan. Hij heeft altijd gedacht dat hij geadopteerd is omdat zijn ouders overleden waren. Maar Ben komt er op 24-jarige leeftijd achter dat zijn biologische moeder nog leeft en dat hij nog twee zussen heeft. Op papier staat dat Adrianus zijn vader is. Toch heeft Ben het vermoeden dat hij een andere vader heeft. Na een leven vol raadsels en pijnlijke ontdekkingen rondom zijn geboorte krijgt Ben nu duidelijkheid over zijn vermoedelijke vader. Ook Sjaan, de zus van Ben, krijgt te horen of Adrianus haar biologische vader is en of zij daarmee een volle zus of halfzus is van Ben. 

Update

Ben had zelf het vermoeden dat Adrianus Cornuijt niet zijn biologische vader zou zijn. Maar doordat zijn moeder dit steeds ontkende ontstond er bij Ben veel twijfel en hoopte hij dat hij wel zijn vader zou zijn. Toch bleek zijn vermoeden te kloppen. Hij kreeg niet de uitslag waar hij op gehoopt had. Het was duidelijker geweest als Adrianus wel zijn vader zou zijn geweest. Nu weet hij niet wie zijn vader is. Toch is er meer duidelijkheid en dat geeft Ben nu rust. Ben is wel van plan door te gaan met zijn zoektocht naar zijn biologische vader. 

DNAOnbekend-Aflevering3-familieregister.jpg
Familieregister van een nicht van Ben
DNAOnbekend-Aflevering3-familieregister.jpg

Een paar keer in de week belt Ben met zijn halfzus Sjaan. Zij hadden de stille hoop dat ze volle broer en zus zouden zijn. En ook met neef Henk heeft Ben leuk contact. Ben is blij dat Henk zijn DNA wilde afstaan. De twee kenden elkaar voor DNA Onbekend niet. Ondanks dat ze hoorden dat ze geen familie van elkaar blijken te zijn, heeft het ze toch een mooi contact opgeleverd. 

Meld je aan voor DNA Onbekend

Deel dit artikel