In de uitzending van 21 september 2021 het verhaal van Marcel en Lies. Wat klopt er van de verhalen die er rond gaan over de vader van Marcel? Is Joop of misschien toch de buurman zijn vader? En lukt het Lies na jaren het geheim van haar moeder te achterhalen en heeft zij inderdaad een andere vader? 

Marcel

Marcel voelt zich nooit echt thuis binnen het gezin. Hij twijfelt of zijn vader Joop wel zijn biologische vader is. Dat gevoel wordt versterkt door de uitspraak van een tante afgelopen jaar. Die twijfels hebben veel invloed gehad op zijn leven en hij wil dat hoofdstuk graag afsluiten. Een DNA-test moet duidelijkheid geven.

blockquote
Als Joop wel mijn vader is dan ben ik geen vreemde meer voor mezelf, de twijfel gaat dan weg 
Marcel

Update

Na de uitslag heeft Marcel wat tijd genomen om de uitslag een plekje te geven. Hij is blij dat hij duidelijkheid heeft. Hij weet nu dat Joop niet zijn vader is. Dit heeft hem houvast gegeven. Buiten zijn verwachting om, heeft het zijn band met Joop juist versterkt. Joop heeft gezegd dat hij altijd wel twijfels heeft gehad, dit heeft Marcel aan het denken gezet. Hij heeft veel bewondering voor de dingen die Joop ondanks zijn twijfels, heeft gedaan voor het gezin.

Marcel probeert onder ogen te zien dat hij waarschijnlijk nooit zal weten wie zijn biologische vader is, maar hij hoopt dat er misschien na de uitzending reacties komen van mensen die meer weten over de zaak. 

Lies

Lies hoort geregeld dat zij een ongelukje is. Ook worden er grappen gemaakt dat zij van de melkboer is. Twee jaar na de dood van haar moeder, komt de opa van haar vriend met een bijzonder verhaal. De moeder van Lies heeft met hem een geheim gedeeld. Lies heeft het vermoeden dat dit geheim over haar gaat, en dat zij niet de dochter van haar vader is...Een DNA-uitslag moet de waarheid boven tafel krijgen.

Update 

Meteen na de uitslag heeft Lies rust gekregen. Ze is niet meer dagelijks bezig met haar twijfel en dat geeft veel ruimte. Pas nadat de uitslag bekend was, besefte ze hoeveel het geheim en de twijfel al die jaren met haar heeft gedaan. Nu dat wegvalt, heeft Lies het gevoel dat ze het echt goed kan afsluiten.

Ook de broer en zus van Lies zijn blij dat ze er ook wat DNA betreft écht bij hoort. Wel blijft de vraag natuurlijk spelen wat het geheim dan precies moet zijn geweest dat haar moeder aan de opa van haar man toevertrouwde. Maar samen zijn ze tot de conclusie gekomen dat dit een vraag is die waarschijnlijk nooit beantwoord zal gaan worden.

Deel dit artikel