In de aflevering van 2 februari 2021 het verhaal van Jacqueline en Peter. Al 17 jaar loopt Jacqueline rond met de vraag of haar oude buurman Jan haar vader is. Een DNA-test gaf haar het antwoord. En Na 58 jaar wordt Peter herenigd met zijn biologische moeder. Ze noemt de naam van zijn mogelijke biologische vader. Zal Peter er 10 jaar later ook achterkomen wie zijn biologische vader is?   

Jacqueline

Jacqueline heeft altijd gedacht dat Jaap haar vader is. Tot haar zus met het gerucht komt: buurman Jan is de mogelijke vader van Jacqueline. Haar moeder ontkent het hele verhaal en Jacqueline weet niet meer wat ze moet geloven. Jaren later komt Jacqueline haar oude buurjongen tegen. De zoon van Jan. Hij lijkt op twee druppels water op de zoon van Jacqueline. De twijfel is nu compleet en Jacqueline is toe aan duidelijkheid. Middels een DNA-test komt ze achter de waarheid.  

Update

Jacqueline had nooit verwacht dat haar vader Jaap gewoon haar biologische vader zou zijn. Soms gelooft ze nog steeds niet helemaal dat dit werkelijk de uitslag is.

Vanaf het moment dat ze de uitslag hoorde ging ze heel anders naar haar vader kijken. Hij is jong overleden en veel herinneringen heeft Jacqueline niet aan hem. Maar als ze nu naar zijn foto kijkt, ziet ze haar vader. Ze heeft haar vader terug. Jacqueline kijkt nu ook anders op haar moeder terug. Zij heeft haar nooit kunnen overtuigen dat haar vader gewoon haar vader is. Nu Jacqueline weet dat het wel zo is, begrijpt ze niet waarom haar moeder niet meer moeite heeft gedaan om dit aan haar dochter duidelijk te maken. 

Meedoen aan DNA Onbekend was voor Jacqueline ingrijpender dan ze van tevoren had gedacht. Maar ze is blij. Met deze uitslag valt voor Jacqueline alles op zijn plek en dat is zo mooi.

Peter

Peter wordt kort na zijn geboorte geadopteerd. Hij komt in een pleeggezin terecht. Op 10-jarige leeftijd komt Peter erachter dat de vader en moeder waarbij hij inwoont niet zijn biologische ouders zijn. Uit loyaliteit naar zijn adoptie-ouders heeft Peter nooit naar zijn echte vader en moeder gezocht. Tot later Peter zijn vrouw actie onderneemt.

Op 58-jarige leeftijd ontmoet Peter alsnog zijn biologische moeder. Zij noemt de naam van zin mogelijke vader. Na het overlijden van zijn biologische moeder start de zoektocht naar zijn biologische vader. DNA Onbekend kwam in contact met de familie van zijn mogelijke vader. Met een DNA-test tussen Peter en de familie maakt de uitslag ervan de puzzel misschien compleet...

Update

De uitslag heeft Peter heel goed gedaan. Het heeft hem de rust gegeven dat hij eindelijk zeker weet hoe het zit. Hij haalt nog meer voldoening uit de contact met zijn halfbroer en halfzussen. De zekerheid dat zij een vader delen zorgt voor een goede band. Halfzus Lenie heeft na de uitslag nog een keer contact met Peter gezocht. Voor Peter voelt het goed dat zij zoveel aandacht voor hem heeft.  

Peter merkte achteraf pas hoe spannend de afgelopen tijd voor hem is geweest. Hij is blij en ook een beetje trots dat hij nu, na al die jaren, duidelijkheid heeft gekregen over zijn ouders. De puzzel is compleet voor Peter en hij kan met dit antwoord het verleden laten rusten.

Meld je aan voor DNA Onbekend

Deel dit artikel