In de aflevering van 12 januari 2021 het verhaal van Richard en Lenie. Richard hoopt door middel van een DNA-test bevestiging te krijgen wie zijn biologische vader is. En Lenie heeft het sterke vermoeden dat zij een andere vader heeft dan haar zeven broers en zussen. Komt er na jaren een einde aan alle twijfels? Dionne Stax gaat op zoek naar de waarheid. 

Richard

Als kind komt Richard erachter dat hij een andere achternaam heeft dan zijn twee broers. Regelmatig vraagt hij aan zijn moeder of Piet wel zijn echte vader is. Zijn moeder bevestigt dat hij van Piet is en wil er verder niet over praten. 

Op moeders sterfbed bluft Richard dat hij een DNA-test heeft gedaan en dat daaruit is gebleken dat Piet niet zijn vader is. Vanaf dan komt er een andere man in beeld. Sjaak, een jeugdliefde van de moeder van Richard zou zijn mogelijke vader kunnen zijn. Door middel van een DNA-test wil Richard weten of Piet of Sjaak zijn vader is. Dionne Stax geeft het antwoord. 

Update

Richard is dolgelukkig met de uitslag. Na de uitslag heeft Richard vrijwel direct contact opgenomen met de familie van zijn vader Sjaak. Als eerste met zijn oom Johan, de broer van zijn vader. Er werd door de familie van Sjaak een reünie georganiseerd voor Richard. Daar waren de drie ooms, twee tantes en de 101-jarige opa van Richard bij aanwezig! Het voelde voor Richard heel vertrouwd en met zijn opa had hij meteen een speciale band. Opa is namelijk ook conducteur geweest. 

Richard heeft na de reünie ook zijn twee nieuwe halfbroers en halfzus ontmoet. Ook met hen voelde hij zich meteen verwant. Zijn familie heeft veel over zijn vader verteld. Zo vertelden ze dat Sjaak nooit van zijn bestaan heeft geweten, anders was hij zijn zoon zeker gaan zoeken. Sjaak was een lieve man die dus nooit heeft geweten dat hij nog een zoon had. Ook de vrouw van Sjaak heeft Richard gastvrij ontvangen. Voor Richard is het een warm nest waar hij in terecht komt. Het schijnt dat Richard op zijn vader lijkt, ze hebben allebei een schoenentik. 

Richard met zijn 101-jarige opa
Richard met zijn 101-jarige opa
Richard met zijn 101-jarige opa

Lenie

Lenie is 17 jaar als haar vader uit woede roept dat hij niet haar vader is. Moeder wuift dit weg. Lenie ontdekt dat haar moeder, voor haar geboorte, een affaire heeft gehad met een man verderop uit de straat. Op latere leeftijd krijgt Lenie van haar moeder te horen dat zij niet gewenst was. Was dit omdat Lenie tijdens de oorlog geboren zou worden of uit schaamte omdat ze niet wist wie de vader van Lenie zou zijn? Met een DNA-test tussen Lenie en haar broer en zussen komt Lenie achter de waarheid. Is de man die haar heeft grootgebracht haar biologische vader?

Update

Sinds Lenie de uitslag heeft voelt ze zich een gelukkig mens. Wetende dat Wim niet haar biologische vader is voelt als een bevrijding voor haar, alsof de navelstreng doorgeknipt is. 

Toch wordt Lenie soms wakker en vraagt ze zich af wie haar biologische vader is. Hoe zou hij zijn geweest? En wat zou zijn achternaam zijn, want eigenlijk zou Lenie die naam ook moeten dragen. Samen met haar zus Irene wil ze daarom toch proberen uit te zoeken wie de man van de stoeterij was. De man waarover haar moeder vertelde, omdat ze van hem gehouden heeft. Lenie denkt nu dat haar moeder het allemaal wist. Maar ze neemt haar moeder niets kwalijk. Lenie is ontzettend blij met de stap die ze heeft gezet om deel te nemen aan DNA Onbekend. 

Deel dit artikel