In de aflevering van 6 februari 2020 het verhaal van Sharona en Bertina. Sharona weet niet beter dat Leen haar vader is maar na zijn overlijden vertelt haar halfbroer dat niet Leen haar biologische vader is maar ene Wim. En Bertina  wil nu weleens weten of ze dezelfde vader heeft als haar zus en haar halfzus. In de uitzending krijgen Sharona en Bertina de uitslag van hun DNA-test.

Sharona

Sharona weet Wim op te sporen en hij is erg blij om van haar te horen. Hij bevestigt dat Sharona zijn dochter is en dat hij al die jaren op haar heeft gewacht. Maar Sharona twijfelt, want in de periode dat zij is verwekt had haar moeder mogelijk nog andere mannen waar ze contact mee had. Haar moeder heeft namelijk zeven kinderen gekregen bij vier verschillende partners.

clock update 6 feb 2020, 21:18
Hoe is het nu met Sharona?

Na de uitslag waren zowel Wim als Sharona dolgelukkig met de uitkomst. Maar na al die jaren moesten zij wel uitvinden hoe ze vanaf nu met elkaar verder zouden gaan. Ze hebben samen de tijd genomen om uit te vinden op welke manier hun vader-dochterband het beste vorm kan krijgen.

 

Eerst hebben zij app-contact gehad en vervolgens hebben ze een keer afgesproken. Dit was een succes en afgelopen kerst hebben ze samen gegeten. Ze zijn beiden blij met hoe de relatie zich ontwikkelt en zijn zeker van plan om wat verloren tijd in te halen.  

Bertina

Volgens zus Jannie heeft Lambertus altijd tegen haar gezegd dat Bertina geen ‘echte’ dochter van hem was. Later vertelt de dochter uit het tweede huwelijk van Lambertus eenzelfde verhaal; Jannie en Roel zijn wel kinderen van Lambertus, maar Bertina niet. Zowel Lambertus als Helena zijn inmiddels overleden. Alleen een DNA-test met de mogelijke zus en halfzus kan nog uitsluitsel bieden.

clock update 6 feb 2020, 21:18
Hoe is het nu met Bertina?

De uitslag kwam als een verrassing voor Bertina. En hoewel Bertina duidelijkheid kreeg na de test, werd de vraag waarom haar vader zich niet om haar bekommerde sterker. Het is een vraag die Bertina niet meer beantwoord krijgt, zij moet hierin berusten. Dit doet ze samen met haar zus Jannie, tussen hen is de band nog net zo sterk als vroeger.

 

Na de uitslag zijn ze samen op vakantie naar Schotland gegaan om bij te komen van een turbulente periode. Bertina is wel heel blij met de uitslag omdat ze hierdoor in ieder geval geen onduidelijkheid meer heeft over wie haar vader is.

Aanmelden DNA Onbekend

Deel dit artikel