In de uitzending van dinsdag 1 maart 2022 krijgen Thea en Pieter van Dionne Stax het verlossende antwoord op hun vraag: is mijn vader mijn biologische vader?

Thea

Ook al twijfelt Thea of vader Ab, de man die haar heeft erkend haar biologische vader is, ze hoopt het wel. Anders is haar moeder niet eerlijk geweest. Het DNA van Thea wordt vergeleken met dat van een zoon van Ab.

DNA-Update-Thea.jpg
Thea en haar man
DNA-Update-Thea.jpg

 Update: een hard gelag

Thea was totaal verbijsterd door de uitslag. Ze dacht op het goede spoor te zitten maar heeft nu juist geen idee wie haar vader is. Ze kan, en wil, haar zoektocht niet afsluiten en hoopt dat er misschien nog meer informatie bij haar binnen komt.

Wel heeft ze contact gehouden met de zoon van Ab en allebei zijn ze van plan dat contact in stand te houden, ondanks dat er geen familieband tussen hen beiden is.

Pieter

Na de dood van vader Gerard in 2002 hoort Pieter van zijn oudste zus dat hij een andere vader zou hebben. Een mogelijke vriend of lompenhandelaar zou zijn vader zijn. Om te achterhalen of vader Gerard zijn vader is wordt het DNA van Pieter vergeleken met dat van zijn neef Piet. Met het DNA van een zoon van de lompenhandelaar wordt uitgezocht of zij een vader delen. Met allebei deelt Pieter geen bloedband.

DNA-update-Pieter.jpg
Pieter en zijn vrouw
DNA-update-Pieter.jpg

Update: toch duidelijkheid

Vlak nadat Pieter de uitslag hoorde, wist hij niet zo goed waar hij aan toe was. Ondanks dat hij geen goede band had met zijn vader, dacht hij wel te weten hoe het zat. Nu heeft hij vrede met de uitslag en is hij zelfs blij dat hij weet dat de man die hij vroeger als zijn vader zag, niet zijn biologische vader is.  Daardoor kan Pieter beter verklaren waarom hij altijd  zo werd behandeld. Ook de tweelingzus van Pieter kan deze informatie steeds beter een plek geven.  

blockquote
deze zag ik even niet aankomen
 

Deel dit artikel