In de uitzending van 28 september 2021 zien we het verhaal van Wim die sterk twijfelt of zijn vader Willem zijn biologische vader is en ook Petra heeft reden genoeg om te twijfelen of de vader bij wie ze opgroeide haar biologische vader is. Beiden willen een antwoord om dit hoofdstuk te kunnen afsluiten.

Wim

Als Wim 52 jaar is vertelt zijn tante hem een opmerkelijk verhaal. Ze vermoedt dat Wim een zoon is van een collega van vader Willem die ook in het Marechausseehuis woonde. Ze denkt zelfs dat alleen de oudste twee kinderen biologische kinderen van Willem zijn. De andere zeven kinderen zouden allemaal van andere mannen kunnen zijn. Wim gaat op onderzoek uit. DNA Onbekend helpt hem verder met een DNA-test. 

Update Wim

Wim is blij dat hij meegedaan heeft aan DNA Onbekend. Hij hoeft niet langer meer met vragen rond te lopen en de antwoorden die hij gekregen heeft geven hem veel rust. Ook met de uitslag van de DNA-test is hij steeds blijer. Hij is trots dat hij nu weet dat hij gewoon Wim Hogeveen is. De foto in zijn portemonnee heeft hij na de uitslag meteen gewisseld. Zijn vader zit er nu in en het voelt goed om zeker weten dat dit zijn vader is. Nu het verhaal van Wim uitgezonden is kan hij het echt af gaan sluiten. 

Petra

Petra groeit na de scheiding van haar ouders op bij haar vader en stiefmoeder. Ze was altijd het zwarte schaap en kreeg altijd de schuld. Als Petra 19 jaar is hoort zij van haar peettante dat er een rechtszaak is geweest na de scheiding van haar ouders. Vader wilde de voogdij over zijn dochters opeisen en toen had moeder gezegd “de voogdij over Petra kun je niet krijgen want ze is jouw dochter niet eens”. Nu wil Petra weten of dit waar is. Is de man die haar heeft grootgebracht haar biologische vader? 

Update Petra

Voor Petra heeft het meedoen aan DNA Onbekend veel rust in haar leven gebracht. Ze liep al zolang rond met vragen en twijfels over haar biologische vader. Het was een obstakel dat ze moest overwinnen en nu ze antwoord heeft voelt het alsof ze niet langer met een rugzak vol twijfel hoeft rond te lopen maar ervan verlost is. De band met haar zus Doret ervaart Petra als hechter nu ze weet dat ze volle zussen zijn, ze is dankbaar voor het antwoord dat ze heeft gekregen en dat ze deze kwestie die haar zolang heeft bezig gehouden kan afsluiten. 
 

Deel dit artikel