Na de uitzending gaat de zoektocht naar familiebanden vaak nog door. Dit gebeurde ook bij Peter van Breemen die daags na zijn uitzending en een teleurstellende uitslag, weer hoop kreeg door een belangrijke aanwijziging.

De 48-jarige Peter is al jaren op zoek naar zijn vader als hij de hulp inschakelt van DNA Onbekend. Het is dan ook een grote domper als Caroline Tensen hem de uitslag brengt en moet uitsluiten dat "Ome" Frans, de man van zijn moeders tante niet zijn vader is. Na een confrontatie met zijn moeder krijgt Peter te horen dat zijn verwekker waarschijnlijk één van de drie Zaandamse mannen is die destijds bij zijn moeder over de vloer kwamen. Wie van de drie het precies is, weet zij niet meer. Peter heeft alsnog de hoop dat zijn moeder hem met de tijd het verlossende antwoord zal geven of dat iemand zich in het verhaal herkent en contact met hem opneemt.

Een nieuwe kans

En dat gebeurt dus. Na de uitzending  wordt er contact opgenomen door familie van ene Jan Wiersma. Door zeer duidelijke aanknopingspunten zou deze Jan weleens de vader van Peter kunnen zijn. Jan is helaas op 90-jarige leeftijd overleden, maar met behulp van DNA van zijn kleinzoon Hans is er een test gedaan.

Zijn Hans en Peter familie?
Zijn Hans en Peter familie?
Zijn Hans en Peter familie?

Hans, de kleinzoon van Jan wist van het bestaan van Peter af vanwege de verhouding die zijn grootvader had met Peters moeder. Peter kende Jan ook, maar heeft er nooit bij nagedacht dat hij zijn mogelijke vader zou kunnen zijn. Het zou namelijk betekenen dat Jan 80 jaar was toen Peter verwekt werd en zijn moeder pas 43.

Tijd voor antwoord op een bijzonder verhaal

De DNA test heeft aangetoond dat er geen verwantschap is tussen Peter en Hans. Wederom een enorme teleurstelling voor Peter wiens moeder blijft zwijgen over zijn verwekker. ↑ Bekijk de video hier boven.

Heb je tips na het zien van deze beelden of wil je zelf duidelijkheid over jouw afkomst? Neem dan contact op met [email protected] of bel 06 15 677 069.

Deel dit artikel