Vanaf dinsdag 21 januari 2021 is Dionne Stax terug met een reeks nieuwe afleveringen van DNA Onbekend. Dionne gaat op zoek naar de waarheid en helpt mensen door middel van DNA-onderzoek antwoord te krijgen op onduidelijkheden over hun afkomst. 

1. Twijfels en geheimen

Totaal lamgeslagen
Als Marcel 23 jaar is roept zijn vader na een pittige ruzie dat Marcel niet zijn zoon is. Marcel is totaal lamgeslagen en besluit er niets mee te doen. Totdat de twijfel ineens weer komt oproepen... Er gaan roddels rond dat de moeder van Marcel affaires had in de periode dat hij verwekt is. Wat brengt een DNA-onderzoek voor antwoorden? 

blockquote
Toen zei hij: je bent ook niet van mij...
Marcel wil weten of zijn vader wel echt zijn vader is

Een groot geheim
Lies hoort geregeld dat zij een ongelukje was. Twee jaar na de dood van haar moeder, komt de opa van haar vriend met een bijzonder verhaal. De moeder van Lies heeft met hem een geheim gedeeld. Lies heeft het vermoeden dat dit geheim over haar gaat en dat zij niet de dochter van haar vader is. Klopt dit ook?

DNA-Onbekend-S5-Lies.jpg
Wie is de biologische vader van Lies?
DNA-Onbekend-S5-Lies.jpg

Het verhaal van Marcel en Lies zie je dinsdag 21 september 2021 om 20.35 uur op NPO 1


2. Wie is de biologische vader?

Verschillende mannen
Wim is de derde zoon in een gezin van negen kinderen. Er is een vermoeden dat zijn vader niet zijn biologische vader is. Naast Wim zijn er ook zeven broers en zussen die allemaal van andere mannen zouden kunnen zijn. Wim gaat op onderzoek uit.

Ander uiterlijk en anders behandeld
Petra wil weten of de man die haar heeft grootgebracht haar biologische vader is. Van jongs af aan heeft ze het idee dat zij anders wordt behandeld dan haar zussen. Ze ziet er ook anders uit. Na een verhaal van haar tante over een voogdijrechtszaak tussen haar ouders worden haar twijfels alleen maar erger. Met een DNA-test krijgt zij zekerheid. 

Het verhaal van Wim en Petra zie je dinsdag 28 september 2021 om 20.35 uur op NPO 1


3. Donderslag bij heldere hemel

Geadopteerd
Peter weet van jongs af aan dat hij geadopteerd is. In 2001 ontmoet hij zijn biologische moeder Gerda. Met behulp van Dionne gaat Peter nu op zoek naar zijn biologische vader. 

Het zou kunnen kloppen
Hennie is 64 jaar als een goede vriend haar vertelt dat zij weleens dezelfde vader zouden kunnen hebben. Voor Hennie komt dit als een donderslag bij heldere hemel. Maar het zet haar aan het denken, want het zou weleens kunnen kloppen...

Het verhaal van Peter en Hennie zie je dinsdag 5 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1


4. Zwijgende moeders

Haar moeder zegt niets
Patricia groeit op met een man die zij als haar vader ziet. Als Patricia tien is komt ze erachter dat deze man niet haar vader is. Haar moeder wil niet zeggen wie dan wel haar biologische vader is. Lukt het Patricia haar biologische vader te vinden? 

Pleegvader of biologische vader?
Tiny ontmoet op haar drieëntwintigste haar biologische moeder. Zij wil haar helaas niet vertellen wie haar biologische vader is. Tiny heeft het vermoeden dat haar pleegvader, waarbij ze opgroeide, ook haar biologische vader is. Brengt een DNA-test na ruim 50 jaar eindelijk de waarheid naar boven?

Het verhaal van Patricia en Tiny zie je dinsdag 12 oktober 2021 om 20.35 uur op NPO 1 

Deze vier afleveringen worden gespresenteerd door Dionne Stax. Wie haar opvolgt is op dit moment nog niet bekend.

DNA Onbekend terugkijken

Deel dit artikel