In de aflevering van 17 april 2019 zag je het verhaal van Henk en Erik. Zijn de twee vader en zoon, zoals Henk vermoedt en Erik hoopt? En Irma is op zoek naar haar biologische vader. Er is echter niemand meer in leven waarmee een DNA-test kan worden gedaan.

Henk denkt dat hij een zoon heeft met zijn jeugdliefde Maria. Maar Maria heeft altijd verschillende verhalen verteld en wil niet zeggen van wie Erik, haar zoon, is. In de uitzending kregen Henk en Erik de uitslag van de DNA-test te horen.

clock update 17 apr 2019, 21:15

Voor Henk was de uitslag wel teleurstellend maar hij is blij dat hij nu zekerheid heeft en Erik helaas niet zijn zoon is. Het heeft Henk rust gegeven om nu zeker te weten hoe het precies zit tussen hem en Erik. Henk zegt dat Erik zelf heeft aangegeven om even rust te willen maar hij hoopt wel dat het contact met hem uiteindelijk weer  opgepakt wordt.

 

De uitslag viel Erik rauw op zijn dak en hij heeft even de tijd nodig gehad om alles te verwerken. Inmiddels gaat het weer beter met hem en probeert hij voorzichtig te onderzoeken wie zijn vader wel kan zijn.

Irma wil weten wie haar biologische vader is maar omdat de personen die het zouden kunnen zijn, overleden zijn, is er slechts één mogelijkheid om een DNA-profiel te verkrijgen en dit te vergelijken met het DNA van Irma en haar moeder. Hiervoor moet een graf geopend worden. Irma krijgt toestemming. In de uitzending kreeg ze de uitslag van de DNA-test te horen.

clock update 17 apr 2019, 21:15

Irma is heel blij met de uitslag. De wetenschap dat ze weet wie haar vader is geeft haar veel rust. Irma is aanwezig geweest bij de her begraving van Foppe, haar vader. En zij heeft zijn naam in haar pols laten tatoeëren. Het contact met Wessel was even heel intens, maar nu heeft Wessel aangegeven dat hij tijd nodig heeft om een en ander te verwerken. Hij moet alle gebeurtenissen een plekje geven.

 

Wessel was natuurlijk blij dat de opgraving van zijn vader tot een positief resultaat heeft geleid. Hij is blij dat Irma weet wie haar vader is en hij vindt het leuk dat hij er een halfzus bij heeft. Maar Wessel wil even rust en voor zichzelf op een rijtje zetten wat er in zo’n korte tijd allemaal is gebeurd.

Deel dit artikel