Hoe gaat het nu met Jeanette na de uitzending van DNA Onbekend?

Jeanette wordt vlak na de scheiding van haar ouders geboren. Ze groeit samen met haar zus op bij haar moeder die moeite heeft met de zorg van haar beide dochters. Vader Ben is niet een man die zich erg over zijn dochters ontfermt . Af en toe komen ze een weekend bij hem over de vloer. Jeanette heeft als kind nooit reden om te twijfelen of Ben wel echt haar vader is. Tot hij van de een op de andere dag tegen haar zegt dat zij niet zijn dochter is.

Dit nieuws hakt er bij Jeanette behoorlijk in. Wat al die jaren de waarheid was, bleek ineens een leugen. In tegenstelling tot Ben, houdt Jeanettes moeder altijd voet bij stuk: hij is haar vader. Jeanette weet nu nog steeds niet wie van hen de waarheid spreekt. Ze weet alleen dat ze nu eindelijk duidelijkheid wil.

De uitslag:

Jeanette: In het begin voelde de uitslag tweestrijdig. Ik was heel blij te horen dat Lucienne mijn volle zus is. Als het antwoord negatief was geweest, had ik verder moeten zoeken en waarschijnlijk was ik er dan nooit achter gekomen wie mijn vader is. Tegelijkertijd was ik ook boos op Ben. Ik snap niet waarom hij het ineens ontkende en de manier waarop hij dit deed, snap ik al helemaal niet. Ik weet nog niet zo goed wat ik daarmee aan moet. Het belangrijkste was een antwoord. Door dit antwoord voel ik veel opluchting. Alsof er echt een last van mijn schouders gevallen is.

Mijn moeder is ook heel blij. Zij wist altijd dat Ben mijn vader was, maar werd natuurlijk ook onrustig van zijn ontkenning. Ik ben blij dat ik mijn kinderen nu ook gewoon kan vertellen hoe het zit als ze daar vragen over hebben. Het maakt het allemaal een stuk makkelijker.

Deel dit artikel