Hoe gaat het nu met Wanita na de uitzending van DNA Onbekend?

Wanneer Wanita’s moeder uit het ziekenhuis komt met haar pasgeboren dochter, is ze alles behalve blij. Ze is er namelijk van overtuigd dat Wanita niet haar biologische dochter is, maar dat ze een ander meisje mee naar huis heeft gekregen. Wanita’s moeder blijft volhouden dat Wanita verwisseld is in het ziekenhuis. Ook Wanita heeft het gevoel dat ze anders is dan de rest van haar familie. Ze ziet grote verschillen tussen haarzelf en haar broer en zussen. De onzekerheid over de verwisseling breekt Wanita bijna op. Ze moet weten of ze opgroeide bij de verkeerde familie of dat ze eigenlijk ergens anders thuishoort.

De uitslag

Wanita Jagernath: Na het horen van de uitslag werd de spanning me even teveel. Ik had zoveel spanning opgebouwd en eindelijk werd ik verlost. Ik kreeg het antwoord waar ik op hoopte, maar moest hier even mee leren omgaan. De onzekerheid en het verdriet waarmee ik alle jaren ervoor mee moest leven, waren niet zomaar weg. Gelukkig had ik nog een paar dagen in Nederland en kon ik tijd doorbrengen met mijn zussen.

Eenmaal terug in Suriname was het vreemd mijn moeder weer te zien. Ik wist in eerste instantie niet zo goed wat ik moest zeggen. Mijn moeder doet haar best. Ik merk dat ik een andere waardering van haar krijg. Ze belt me nu zelfs op om te vragen of ik bij haar langs kom. Ik ben heel blij dat mijn moeder er nu anders over denkt en dat wij niet meer leven met onzekerheid. Het gaat nu echt beter dan hoe het vroeger ging met mijn moeder. Ze heeft spijt van haar woorden en ik doe mijn best haar te vergeven.

Deel dit artikel