Grote twijfels en onbeantwoorde vragen over familiebanden laten diepe sporen na, want leven in het ongewisse veroorzaakt veel verdriet. Dionne Stax brengt in een nieuw seizoen van DNA Onbekend de uitslag van de test die een eind kan maken aan een leven vol onduidelijkheden en ontkenningen.

clock update 4 jan 2021, 16:21
DNA Onbekend start een week later

Dinsdag 5 januari vervalt de eerste uitzending van DNA Onbekend in verband met NOS: 'De avond van de vaccinatie'. Het nieuwe seizoen start een week later op dinsdag 12 januari 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Vanaf dinsdag 12 januari 2021 gaat Dionne Stax in een nieuw seizoen van DNA Onbekend op zoek naar de waarheid en helpt mensen antwoord te krijgen op onduidelijkheden over hun afkomst. 

Nieuwe uitzendingen

1. Dinsdag 12 januari 2021 (20.30 uur op NPO 1) - In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen ontmoet Dionne Stax de 50-jarige Richard. Zijn eigen zoektocht naar zijn vader liep op niets uit. DNA Onbekend pakt de zoektocht op en vindt de directe familie van zijn mogelijke vader. Het tweede verhaal gaat over de 77-jarige Lenie. Zij heeft sterk het vermoeden dat ze een andere vader heeft dan haar zeven broers en zussen.

2. Dinsdag 19 januari 2021 (20.30 uur op NPO 1) - De 28-jarige Tamara wil weten of haar vader wel haar echte vader is. Zij zou mogelijk de dochter kunnen zijn van een klant van haar moeder die een tijdje als gezelschapsdame heeft gewerkt. Het tweede verhaal gaat over de levenslange twijfel van de 68-jarige Kees: Is de man die hem heeft grootgebracht wel zijn biologische vader? Kees heeft een aantal sterke aanwijzingen dat dit niet zo is.

3. Dinsdag 26 januari 2021 (20.30 uur op NPO 1) - De 49-jarige Helene hoort van haar moeder dat zij een andere vader heeft dan haar broers en zussen. Joop, de grote jeugdliefde van haar moeder zou de vader van Helene kunnen zijn. Klopt dit ook? Het tweede verhaal gaat over de 74-jarige Ben. Hij komt er op 24-jarige leeftijd achter dat zijn biologische moeder nog leeft. Zij vertelt hem dat hij twee zussen heeft en dat ze dezelfde vader delen, maar die is overleden. Via een DNA-test komt hij erachter of zijn moeder de waarheid heeft gesproken.

4. Dinsdag 2 februari 2021 (20.30 uur op NPO 1) - De 58-jarige Jacqueline heeft het vermoeden dat Jan, de oude buurman, haar biologische vader is. Dit vermoeden wordt versterkt als zij recent de zoon van buurman Jan tegenkomt, hij lijkt sprekend op haar zoon. Zal een DNA-test dit bevestigen? Het tweede verhaal is de zoektocht van Peter naar zijn biologische vader. Peter is op zijn tiende afgestaan. Later wordt hij herenigd met zijn inmiddels 87-jarige biologische moeder. Zij noemt de naam van de mogelijke vader van Peter waarna hij in contact komt met zijn kinderen. Delen zij dezelfde vader?

DNA Onbekend gaat verhuizen naar de dinsdag en zie je vanaf 12 januari 2021 om 20.30 bij AVROTROS op NPO 1.

Deel dit artikel