In deze aflevering van DNA Onbekend helpt Caroline Tensen Heleen en Sydney in de zoektocht naar hun biologische familie.

Heleen
Hannie (L) Heleen (M) Caroline (R)
Heleen

Volle zussen
Heleen wordt als pasgeboren baby opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Als ze na enkele maanden eindelijk is hersteld en weer terug naar huis mag, wordt ze door niemand opgehaald. Gelukkig komt ze bij hele lieve pleegouders terecht. Daardoor heeft ze weinig behoefte om kennis te maken met haar biologische familie. Het enige gevoel dat Heleen daarover heeft, is dat ze mogelijk uit een groot gezin komt, met veel broers en zussen. Na de dood van haar adoptieouders gaat Heleen toch opzoek. 

Sydney
Sydney
Sydney

Een Chinees raadsel
De 15-jarige Sydney wordt in 2001 vanuit China geadopteerd door René en Bianca. Samen met haar tevens uit China geadopteerde zus kent ze hier in Nederland een fantastische jeugd. In 2015 nemen Bianca en René hun dochters mee op een zogenaamde ?roots?reis door China. Als ze bij de vindplaats van Sydney aankomen staan er zo?n 20 mensen haar op te wachten. Een aantal van deze mensen heeft buitengewoon veel interesse in Sydney. Wanneer het Nederlandse gezin terug is in Nederland ontvangt Sydney een mailtje vanuit China van een meisje dat claimt haar zus te zijn. Datzelfde meisje schrijft dat de mensen die Sydney bij haar vindplaats heeft ontmoet haar biologische familie is. Sydney besluit om weer naar China te gaan.

DNA Onbekend woensdag 18 april 20.30 uur op NPO 1

Hoe gaat het nu met Heleen en Sydney?

Deel dit artikel