Caroline Tensen gaat in DNA Onbekend op pad om mensen te helpen met hun vaak ingrijpende zoektocht naar hun afkomst. Deze week het verhaal van Jeanette en Marianne.

JEANETTE

Jeanette wordt vlak na de scheiding van haar ouders geboren. Ze groeit samen met haar zus op bij haar moeder die moeite heeft met de zorg  voor haar beide dochters. Vader Ben is niet een man die zich erg over zijn dochters ontfermt. Af en toe komen ze een weekend bij hem over de vloer. Jeanette had als kind nooit reden om te twijfelen of Ben wel echt haar vader is. Tot hij van de één op de andere dag tegen haar zegt dat zij niet zijn dochter is. Dit nieuws hakt er bij Jeanette behoorlijk in. Wat al die jaren de waarheid was, bleek ineens een leugen.

In tegenstelling tot Ben, houdt Jeanettes moeder altijd voet bij stuk: hij is haar vader. Jeanette weet nu nog steeds niet wie van hen de waarheid spreekt. Ze weet alleen dat ze nu eindelijk duidelijkheid wil.  

MARIANNE

Marianne wordt als baby afgestaan omdat haar moeder niet voor haar kan zorgen. Ze wordt geadopteerd door een echtpaar dat zelf geen kinderen kan krijgen. Helaas kan ze op weinig liefde van hen rekenen. Na een eenzame jeugd besluit Marianna op haar 17e op zoek te gaan naar haar biologische moeder. Dertien jaar later vindt ze haar eindelijk. Haar moeder vertelt dat Marianne het resultaat is van een one night stand met een Italiaan. Veel meer krijgt ze niet te horen. Marianne hoopt dat ze een warme familieband met haar moeder kan opbouwen. Ondanks dat haar moeder aangeeft dat ook te willen, laat zij daarna helemaal niets meer van zich horen. Marianne verliest de hoop om ooit nog liefdevolle familie te vinden.

Totdat ze slechts kort geleden op tv een oproep zag van een man èn vrouw die op zoek waren naar meerdere broers en zussen. Marianne neemt direct contact met hen op. En er blijken veel overeenkomsten te zijn die erop wijzen dat ze mogelijk dezelfde vader delen. Als dat zo is, dan heeft Marianne na al die jaren alsnog een echte familie gevonden.  

Deel dit artikel