Caroline Tensen gaat in DNA Onbekend op pad om mensen te helpen met hun vaak ingrijpende zoektocht naar hun afkomst. Deze week het verhaal van Els en Valery.

ELS DONKERS

Els is de jongste uit een gezin van tien kinderen. Ze groeit op in een liefdevol gezin en heeft een goede band met haar zussen. Het is thuis altijd gezellig en de kinderen kunnen niet vermoeden dat niet alles ‘pais en vree’ is. Toch doen er geruchten de ronde dat moeder vreemd gaat en dat een aantal kinderen een andere vader zou hebben. De geruchten worden steeds hardnekkiger en lijken waar te zijn. Zeven zussen vermoeden nu zelfs dat zij van wel 4 verschillende vaders zijn. Ze weten dat alleen niet zeker en ook niet wie dan van wie zou zijn. Ze willen dolgraag weten wie van hen dezelfde vader deelt en wie er dus volle en halfzussen van elkaar zijn.

VALERIE PURVEY

De Britse Valerie wordt geboren als vierde kind binnen het gezin van vader Lesley en moeder Kathleen. Helaas maakt ze niet lang deel uit van dit gezin. Als enige kind wordt zij namelijk ter adoptie afgestaan. Nooit heeft ze begrepen waarom haar ouders alleen haar hebben afgestaan… Valerie komt terecht in een andere Britse familie waar ze zich absoluut niet gewenst voelt. Tijdens haar huwelijksdag vangt Valerie een roddel op over haar biologische vader, het zou een Poolse vliegenier zijn. Als dat waar is, dan is ze het resultaat van een buitenechtelijke affaire van haar moeder. Dat zou mogelijk haar adoptie verklaren.

Maar als ze jaren later haar biologische zus ontmoet, wordt deze roddel ontkracht. Volgens haar zus is er geen twijfel en delen zij dezelfde vader, een echte Engelsman die helaas overleden is. Na jaren onzekerheid wil Valerie eindelijk de waarheid weten over haar afkomst en adoptie.

Deel dit artikel