Eén tegen 100
AVROTROS Eén tegen 100
Eén tegen 100

Veelgestelde vragen Een tegen 100 app

Aan het downloaden van de applicatie zijn geen kosten verbonden. Ook het ontvangen van de inhoud en pushnotificaties is gratis. Het downloaden van de applicatie is 100% veilig. De NCRV is de afzender van de applicatie en garandeert dat er geen virussen worden verspreid bij het downloaden van de applicatie. Deze garantie vervalt bij gejailbreakte of geroote toestellen; in dat geval zijn eventuele veiligheidsrisico's voor de gebruiker van het toestel.

De iPhone app vereist iOS 7.0 of hoger. De Android app vereist versie 4.0 of hoger.

De app is niet beschikbaar voor Windows toestellen. Omdat onze middelen beperkt zijn, moeten we helaas keuzes maken in de toestellen en besturingssystemen die de app ondersteunt. We hebben ervoor gekozen om de app voor iOS en Android te ontwikkelen, omdat deze besturingssystemen door de meeste mensen gebruikt worden. Er zijn vooralsnog geen plannen om de app ook voor Windows te ontwikkelen.

Met deze app speel je de quiz Een tegen 100 zelf, op twee manieren:
1) Een tegen 1 – in dit spel test jij jouw kennis tegen een tegenstander.
2) Een tegen 100 – in dit spel neem jij het op tegen 100 andere tegenstanders.

Bij het Eén tegen 1-spel neem jij het op tegen je vrienden of speel je tegen willekeurige tegenstanders! Per potje spelen jullie drie rondes. In ronde 1 en 2 kiezen jullie om de beurt een categorie die je wilt spelen. Per ronde krijg je 5 vragen. Als je goed antwoordt verdien je punten. Hoe sneller je (goed) antwoordt des te meer punten je krijgt.
In de derde ronde spelen jullie de finale! Deze ronde bestaat uit vijf vragen uit willekeurige categorieën. Bij een goed antwoord verdien je punten, maar bij een fout antwoord krijg je minpunten.
In deze ronde mag je een keer een Verdubbelaar inzetten. Als je de Verdubbelaar inzet, dan verdien je bij een goed antwoord dubbele punten, maar ontvang je nu ook dubbele minpunten bij een fout antwoord. 
Met een slimme strategie kun je een achterstand na ronde 1 en 2 nog prima goedmaken in de finaleronde!

Hoeveel van de 100 personen speel jij weg? Speel zelf Een tegen 100! In dit spel beantwoord je 10 vragen op snelheid. Je verdient meer punten als je sneller goed antwoordt.
Je kunt drie keer een Escape inzetten, dan ben je verzekerd van een goed antwoord. Inzetten van een Escape kost je wel punten. Daarnaast kun je een keer een Verdubbelaar inzetten. Hiermee verdubbel je jouw score bij die vraag. Speel tactisch en maak slim gebruik van de Escapes en Verdubbelaar en win van zoveel mogelijk tegenstanders!

In de huidige versie van de app kan dit niet. Mogelijk kunnen we deze functionaliteit in de toekomst aanbieden.

Helaas, de app is uitsluitend verkrijgbaar in Nederland.

Nee, de app is alleen te gebruiken in verticale stand.

Helaas, de lettergrootte en de kleuren van de app zijn niet aan te passen. Het vergroten van de leesbaarheid van de app heeft onze aandacht.

Nee, de app werkt niet met spraakherkenning.

In de app vind je onder Instellingen (het icoontje van het tandwiel rechtsboven op het hoofdscherm) de knop Pushberichten. Hier kan je kiezen of je alleen berichten over het spelverloop wilt ontvangen, of ook andere berichten (bijvoorbeeld over het tv-programma). Op een androidtoestel vind je hier ook de opties om het geluid of de trilfunctie van de meldingen aan- of uit te zetten. Bij een iPhone of iPad kan je dit instellen via de berichtinstellingen van het toestel zelf.

Redactionele pushberichten zijn berichten over andere zaken dan het spelverloop, bijvoorbeeld over het tv-programma.

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op je startscherm) naar Profiel. Daar klik je op het potloodje rechtsboven om je wachtwoord te bewerken. Als je je wachtwoord hebt gewijzigd sla je deze op door rechtsboven op het icoontje van de diskette te klikken.

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op je startscherm) naar Profiel. Daar klik je op het potloodje rechtsboven om je gebruikersnaam te bewerken. Als je je gebruikersnaam hebt gewijzigd sla je deze op door rechtsboven op het icoontje van de diskette te klikken.

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op je startscherm) naar Profiel. Daar klik je op het potloodje rechtsboven. Kies ‘foto maken’ of ‘foto zoeken’ en vervang je bestaande foto door de nieuwe door jou gemaakte of opgezochte foto.
Als je je profielfoto hebt gewijzigd sla je deze op door rechtsboven op het icoontje van de diskette te klikken.

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op je startscherm) naar Profiel. Hier kan je je e-mailadres wijzigen.

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op je startscherm) naar Profiel. Hier vind je de optie om je account te verwijderen.

In het score-overzicht zie je het aantal seconden dat jij en je tegenstander nog over had na het beantwoorden van de vraag, niet het aantal seconden dat je verbruikt hebt. Je krijgt bonuspunten voor de seconden die je overhebt. Als je tegenstander een hoger aantal seconden heeft in het score-overzicht, betekent dit dus dat hij of zij sneller heeft geantwoord en dus meer punten heeft verdiend met deze vraag.

In de huidige versie van de app kan dit niet. Mogelijk kunnen we deze functionaliteit in de toekomst aanbieden.

Je kan in het spel Een tegen 100 pas vanaf de 2e vraag de Verdubbelaar inzetten.

In het resultatenscherm van Een tegen 100 zie je een overzicht van jouw resultaten per vraag.

Vragen en antwoorden terugzien
Je kunt vragen en antwoorden terugzien door het vergrootglas naar de regel van een bepaalde vraag te slepen. Je ziet dan wat de vraag was, welke antwoordopties er waren, wat het juiste antwoord was en hoe jij hebt geantwoord.”

Score
Je verdient punten voor het wegspelen van tegenstanders, net als op tv. Hoe meer tegenstanders je wegspeelt bij een vraag, hoe meer punten dat je oplevert. Naarmate er minder tegenstanders overblijven wordt elke tegenstander meer waard.

Plaats
Je plaats geeft aan hoe je hebt gepresteerd ten opzichte van de andere spelers. Je plaats wordt in eerste instantie bepaald door het aantal vragen dat je goed hebt beantwoord, daarna wordt gekeken naar score.

Tijd
In de kolom Tijd zie je hoeveel seconden je over had van je speeltijd per vraag. Deze seconden leveren je bonuspunten op.

Goed/fout beantwoord
Als het tijdblokje groen is, betekent het dat je de vraag goed hebt beantwoord. Is het blokje rood, dan had je de vraag fout. Als je een vraag fout hebt, val je af als kandidaat. Alle vragen die daarop volgen tellen niet meer mee voor je totaalscore. Deze vragen zie je als licht doorschijnend in het overzicht staan (onder de vraag die je fout had).

Escapes en verdubbelaar
Als je een Escape of verdubbelaar hebt ingezet, zie je het icoontje daarvan rechts naast de betreffende vraag staan.

Weggespeelde tegenstanders
Een speler valt af zodra hij een vraag fout beantwoordt. Iedere tegenstander die eerder afvalt dan jij telt als weggespeelde tegenstander.

Als je de Een tegen 100-ronde wint, krijg je een medaille bij je profiel. Je bent de winnaar van een Een tegen 100-ronde als je al je tegenspelers wegspeelt en de hoogste score behaalt. Het is dus niet genoeg om alle vragen goed te beantwoorden, je moet echt op nummer 1 staan in de ranglijst. Of je de eerste positie hebt behaald kan je zien in het scorescherm en in je statistieken (via Instellingen). Als daar onder het kopje Een tegen 100 staat dat jouw hoogst behaalde rank 1 is, heb je de medaille verdiend.
Er zijn drie medailles te verdienen: brons (1x gewonnen), zilver (5 keer gewonnen) en goud (20 keer gewonnen).

Als je de Een tegen 100-ronde wint, krijg je een medaille bij je profiel. Je bent de winnaar van een Een tegen 100-ronde als je al je tegenspelers wegspeelt en de hoogste score behaalt. Het is dus niet genoeg om alle vragen goed te beantwoorden, je moet echt op nummer 1 staan in de ranglijst. Of je de eerste positie hebt behaald kan je zien in het scorescherm en in je statistieken (via Instellingen). Als daar onder het kopje Een tegen 100 staat dat jouw hoogst behaalde rank 1 is, heb je de medaille verdiend.

Er zijn drie medailles te verdienen: brons (1x gewonnen), zilver (5 keer gewonnen) en goud (20 keer gewonnen). (Je hebt altijd maar 1 medaille tegelijkertijd; als je de zilveren krijgt vervalt de bronzen.)

Speel een ronde Een tegen 100. Speel je al je tegenstanders weg en eindig je op de 1e plaats? Dan krijg je de vraag of je kans wil maken om kandidaat te worden in het programma. Je hoeft geen gegevens achter te laten; je e-mailadres is bij de redactie van de app bekend. Als je wordt geselecteerd als potentiële kandidaat ontvang je op dat e-mailadres bericht van de tv-redactie.

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op je startscherm) naar Vriendenbeheer.
Daar druk je op de knop met het plus-teken rechtsboven. In het paarse invoerveld ‘Gebruikersnaam/e-mailadres’ voer je nu de gebruikersnaam of het e-mailadres in van degene die je wilt toevoegen.
Om iemand te kunnen toevoegen, moet diegene wel al geregistreerd zijn in de app. Anders krijg je de melding “Er zijn geen resultaten gevonden voor de ingevoerde gebruikersnaam of het e-mailadres.” Je kan diegene in dat geval uitnodigen via e-mail of Facebook, met de gele knoppen die onder het zoekscherm staan.
Als de gebruikersnaam of het e-mailadres bestaat in de app, krijg je deze speler of spelers te zien. Klik op de plus-knop rechts naast de speler die je wilt toevoegen om hem of haar toe te voegen aan je vriendenlijst.
Je kan ook tegenstanders direct toevoegen aan je vriendenlijst, door in het uitslagenscherm van het spelletje op de middelste knop met het spelersicoon en het plusteken te drukken.

Onder Vriendenbeheer zie je alleen die Facebookvrienden staan, die zelf ook met hun Facebookaccount zijn ingelogd in de Een tegen 100-app. Als je met Facebookvrienden wilt spelen die de app nog niet hebben, kan je ze via Vriendenbeheer uitnodigen om de app te downloaden.

Als je een vriend wilt verwijderen uit je vriendenlijst, ga je via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven in beeld) naar Vriendenbeheer.
Daar druk je op de knop met het min-teken rechtsboven. Achter alle vrienden op je lijst verschijnt nu een min-teken. Klik op het min-teken achter de vriend die je wilt verwijderen om deze speler van je vriendenlijst te wissen.

Je kan 10 rondes Een tegen 100 tegelijk spelen. Als er 10 rondes open staan (als je er zelf nog mee bezig bent, of als je nog moet wachten op andere spelers) is de knop ‘Speel Een tegen 100’ inactief. Zodra er een ronde afgelopen is en de uitslag bekend is, kan je weer een nieuwe ronde starten.

In de huidige versie van de app kan dit niet. Mogelijk kunnen we deze functionaliteit in de toekomst aanbieden. Lopende spellen verdwijnen automatisch wanneer de speler die aan de beurt is langer dan 48 niet speelt. Afgeronde spelletjes en uitnodigingen verdwijnen na 72 uur vanzelf uit het overzicht.

Als je een potje Een tegen 1 start, kan het zijn dat jouw tegenstander als eerste aan de beurt is. Het spelletje staat dan onder ‘Beurt van je tegenstander’ en je tegenstander heeft dan maximaal 48 uur de tijd om zijn/haar beurt af te maken. Daarna ben jij aan de beurt; het spelletje komt dan onder het kopje ‘Jouw beurt’ te staan.

Het aantal uur dat je tussen haakjes achter de ronde ziet staan, is de tijd die jij of je tegenstander(s) hebben om te spelen of te reageren op het spel. Bij Een tegen 100 heb je 6 uur de tijd om je 10 vragen af te maken en moet je maximaal 6 uur wachten op de uitslag. Bij Een tegen 1 hebben jij en je tegenstander ook steeds 48 uur om te reageren, daarna verloopt het spel. Een uitnodiging voor een spelletje of rematch verdwijnt als je er 72 uur niet op reageert. 

We voegen regelmatig nieuwe vragen toe aan de app.

Als je in het uitslagenscherm op het vergrootglas klikt, kan je de vraag en de antwoorden terugzien. Ook zie je welk antwoord jij (en je tegenstander) hebt gegeven. Je kan het vergrootglas slepen naar de vraag die jij wilt bekijken of door de vragen heen bladeren.

Deel deze pagina
Opnames bijwonen

Opnames bijwonen

Plaatsnemen in het publiek, meedoen als deelnemer of schaaf je liever je acteerskills bij als figurant? Bekijk de programma's waar jij bij kunt zijn!

Bekijk het aanbod