Info uitzending 24 augustus 2018. Iedereen kent de Veluwe, de Waddenzee en de Biesbosch: fascinerend mooie natuur! Maar wie weet dat Nederland ook koraalrif heeft, uitgedoofde vulkanen, duizenden flamingo’s, leguanen, cactussen en zeeschildpadden?

Caribische eilanden

Op 9000 kilometer afstand van Amsterdam bevindt zich een unieke flora en fauna, van ongekende wereldklasse. Allemaal op zes al eeuwenlang met Nederland verbonden Caribische eilanden: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Ook de Caribische natuur is helaas op veel plaatsen al aangetast. Wat resteert is kwetsbaar en wordt vaak bedreigd. De eilandelijke natuur verdient bescherming en waar nodig herstel. Aan ons de plicht die natuur door te geven aan de generaties die na ons komen, zodat ook onze kinderen en kleinkinderen in de Nederlandse Cariben kunnen wandelen, snorkelen, duiken en bovenal genieten van die adembenemende schoonheid boven en onder water.

Natuurparken van de zes eilanden hebben zich met steun van Nederland verenigd in de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), een uniek samenwerkingsverband van natuurvrienden. Al meer dan tien jaar wordt er met steun van de Nationale Postcodeloterij en met de hulp van heel veel lokale partners gewerkt aan beheer, behoud, herstel, onderzoek en heel veel voorlichting aan jong en oud. Met uw steun blijven we dat nog heel veel jaren doen. Omdat de natuur het waard is! Wil je meer informatie, kijk dan op www.dcna.nl
 

Deel dit artikel