Wil je een moeilijke of een makkelijke vraag? Zet je een escape in of ben je zo zeker van je zaak dat je de inzet wilt verdubbelen?

Het Goede Doel

Ontwikkelingsorganisatie ICCO ziet economische ontwikkeling als motor voor verandering. Maar dan wel op een duurzame en rechtvaardige manier, met gelijke kansen voor iedereen. Daarom werkt ICCO aan economische onafhankelijkheid van kleinschalige boeren in Azië, Afrika en Latijns Amerika. Als partner van ondernemende mensen stimuleert ICCO verantwoord ondernemen en investeert zij in voedselzekerheid. 

Bijvoorbeeld in Bangladesh, waar arme boeren in de kustgebieden steeds minder eten kunnen verbouwen doordat hun grond te zout wordt. Dankzij de steun van de Postcode Loterij kan ICCO, samen met Zilt Proefbedrijf Texel, deze boeren leren om zouttolerante groenten te verbouwen. Deze natuurlijke varianten van bestaande gewassen groeien wél op grond met een hoog zoutgehalte. Zo wordt verzilte grond weer productief en kunnen de boeren genoeg voedsel verbouwen om hun gezin te voeden en het overschot te verkopen. Voor meer informatie, ga naar: www.icco.nl

Deel dit artikel