Aflevering 465 - wie heeft deze keer de meeste kennis in huis? Hans pakt de draad weer op. Hij heeft nog 64 tegenspelers weg te spelen.

Bart neemt het stokje over. Zou hij het antwoord weten op de vraag in de categorie lifestyle: 'Hoe noem je een nauwsluitend damespakje van bijvoorbeeld lycra of latex, dat een groot deel van de romp en de benen bedekt?'. 

Samira mag als derde kandidaat plaatsnemen naast Caroline Tensen.

Straatprijs

De Postcodestraatprijs is gevallen in Uden. Gaston gaat de bewoners die mee spelen, blij maken met een cheque. En alsof dat nog niet genoeg is, wint een van hen ook een auto.

Het goede doel

Ieder jaar overlijden 1 miljoen mensen aan aids. Slechts één pil per dag voorkomt dat een zwangere vrouw hiv overdraagt op haar baby, een moeder haar kind verliest, een man zijn geliefde, of een kind zijn ouders. Toch krijgt bijna de helft van alle mensen met hiv geen levensreddende medicijnen. Dat wil www.Aidsfonds.nl veranderen. 

Voor de mensen die het hardst geraakt worden

Kinderen, jonge vrouwen, homomannen, transgenders, mensen die drugs gebruiken en sekswerkers: zij worden het hardst getroffen door hiv en aids. Vaak hebben ze daarbij te maken met discriminatie en uitsluiting. Aidsfonds vindt dat onacceptabel. Iedereen moet zich kunnen beschermen tegen hiv en heeft recht op goede zorg.

Aids voorgoed stoppen

Daarom zet Aidsfonds, met de steun van de Nationale Postcode Loterij en vele anderen, alles op alles om snéller, méér mensen te behandelen. Niet alleen voor hun eigen gezondheid, maar ook om te zorgen dat zij het virus niet doorgeven aan anderen. Met goede voorlichting en de juiste zorg wil Aidsfonds de aidsepidemie voorgoed stoppen. Ga naar www.aidsfonds.nl

Deel dit artikel