AVROTROS.nl

Eén tegen 100

Eén tegen 100, de tv-quiz, gepresenteerd door Caroline Tensen, waarin één kandidaat het moet opnemen tegen honderd tegenkandidaten.
  • Vrijdag 21:30 NPO 1
  • NPO 1

Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen

Info uitzending vrijdag 14 oktober 2016. Artsen zonder Grenzen geeft hulp daar waar hulp het hardst nodig is: aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen. Ongeacht hun ras, politieke overtuiging of religie.

Zij willen een verschil maken door in te grijpen in een situatie die zij onaanvaardbaar vinden. Zoals wanneer mensen geen hulp krijgen of aan ziektes dreigen te overlijden.

Dat doet zij door medische hulp te bieden, maar ook door overheden, instanties, andere organisaties of sleutelpersonen aan te spreken en hen op te roepen in actie te komen. Zij bepaalt zelf aan wie, hoe en waar wij hulp verlenen. Haar hele organisatie staat in het teken van het verlenen van deze hulp: onafhankelijk, zelf en ter plaatse.

Zij verleent hulp aan mensen die in nood verkeren, waar ook ter wereld. Mensen in gebieden waar hevig gevochten wordt, waar er door jarenlange instabiliteit nauwelijks medische voorzieningen of medisch personeel zijn of waar mensen om voor wat voor reden dan ook afgesloten zijn van zorg. Hulp aan mensen die vanwege oorlogsgeweld of een natuurramp moeten vluchten en in vluchtelingenkampen in moeilijke omstandigheden moeten zien te overleven.

Ooggetuigenverslagen van haar hulpverleners en het laatste nieuws zijn te vinden op: www.artsenzondergrenzen.nl

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.